Családireceptkönyv.hu

Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gdarált hús
250 gcsiperkegomba
200 gvékonyra szeletelt angolszalonna
2 dbvöröshagyma
100 gmozzarella
100 gszárított paradicsom olajban
100 greszelt sajt
4 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálolaj
só, bors, Provence-i fűszerkeverék

Elkészítés:


A hagymát és gombát felszeleteljük, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.
A mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot felkockázzuk és összekeverjük.
Egy őzgerinc sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd a szalonnával beborítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna „kilógjon” a formából.
Elkezdjük a rétegezést: a darát húst sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtos és jó alaposan elkeverjük. A kész húsos keveréket három részre osztjuk. A szalonnával kirakott sütőforma aljára kerül a hús harmada, erre a mozzarellás paradicsom, újabb hús, a gombás-hagymás keverék, végül az utolsó harmad hús.
A tetejére végül egy réteg szalonna kerül, ami lényegében betakarja a húsos-réteges alapot.
Alufóliával betakarjuk és 190-200 fokon kb. 1 órát sütjük. A sütőformát egy tepsire tegyük és úgy kerüljön bele a sütőbe, ugyanis előfordulhat, hogy a hús levet enged és kifolyik. Ez persze függ a rétegek vastagságától és az őzgerincforma méretétől is. Jó étvágyat!

Szalonnába gyöngyölt réteges darált hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott padlizsán ( Vineta )
Rántott padlizsán ( Vineta )

---A hibátlan padlizsánt meghámozom és kisujjnyi vastag szeletekre vágom. --A szépen karikázott padlizsán szeleteket én flekken ízesítővel szórtam meg - néhány percre tálcára ter...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
KELKÁPOSZTA FASÍROZOTT
KELKÁPOSZTA FASÍROZOTT

A kelkáposztát sós, köménymagos vízben puhára főzzük meg, szűrjük le a levét, majd vágjuk apró darabokra. Jól elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal, végül adjunk hozzá 1-2 evőka...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TORTILLA
TORTILLA

15 dkg liszt, 2 evőkanál olaj egy kávéskanál só, és nekem 8 cl víz kellett hozzá... szép simára gyúrtam, majd 4 részre vágtam kigömbölyítettem, elsőre kézzel kilapogattam, majd szé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Teljes kiörlésű tökmagos házikenyér
Teljes kiörlésű tökmagos házikenyér

Kimérjük a hozzávalókat. A dagasztáshoz tálas mixert szoktam használni, dagasztókarral. Persze kézzel is dagaszthatunk, így viszont sokkal egyszerűbb és könnyebb. :) A lisztet a tá...

Elkészítési idő: 1 kg
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk