1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
fél teáskanál köménymag (őrölt)
4 nagy csipet só
feketebors (őrölt)
3 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk.
2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a paprika, ha a krém intenzív narancssárga színűvé válik.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köménymagot is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek szintén irányadóak. Nekem ennyi kellett bele, de ízlés szerint fűszerezzünk természetesen.
4. A hagymát is hozzákeverjük.
5. Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra. Ha túl sok tejfölt adunk hozzá, túl folyós lehet a körözött!
Össze kell gyúrni a hozzávalókat,és egységes,gumis tésztát kell kapni. Tepsitől függ,hogy hány réteg jön ki belőle. Olyan vékonyra kell nyújtani,hogy a színes újságot el lehessen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöbbek közt baktériumülő, gyulladáscsökkentő, égési sebek gyógyítására, emésztési zavarokra, gyomorégésre, vérzéscsillapításra, fül-és fogfájás enyhítésére, köhögésre, torokgyullad...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát kinyújtjuk nagyobb kockákra vágjuk. A kockákra fektetünk egy vékony szelet sonkát, majd teszünk rá egy vékony szelet sajtot. A tészta két szembelévő sarkát ráhajt...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű