1 közepes fej vöröshagyma
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
fél teáskanál köménymag (őrölt)
4 nagy csipet só
feketebors (őrölt)
3 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk.
2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a paprika, ha a krém intenzív narancssárga színűvé válik.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köménymagot is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek szintén irányadóak. Nekem ennyi kellett bele, de ízlés szerint fűszerezzünk természetesen.
4. A hagymát is hozzákeverjük.
5. Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra. Ha túl sok tejfölt adunk hozzá, túl folyós lehet a körözött!
A lisztet egy tálba öntjük. Beleütjük a tojást, belekanalazzuk a zsírt, sót, tejet, sütőport, és gyúrni kezdjük. Ha összegyúrtuk, egy puha tésztát kell kapjunk, ha nem az, tehetün...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűVariációk az alaprecept figyelembevételével: - A liszt lehet teljes egészében teljes kiőrlésű, vagy gyakorlatilag bármilyen arányban keverve a fehér liszttel, vagy rozslisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű