- 1 kg burgonya
- 20 dkg pulykasonka
- 30 dkg bacon
- 1 evőkanál vaj
- só, bors
- olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
Laktató és mutatós finomság! Egy fárasztó nap után jól fog esni. :)
A karfiolt aprítógépben egészen apró morzsára daráljuk. Az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. A masszát nedves kézzel belenyomkodjuk a pizzasütő tepsibe. 20 percre betessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy turmixgépbe beletöltünk minden hozzávalót, és alaposan kikeverjük. A húst ezzel a keverékkel összekeverjük, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertőt ledaráljuk, a főtt tojásokat apróra vágjuk, hozzáadjuk a vajat, vöröshagymát és a fűszereket, és alaposan összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejföllel lazíthatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel az olajat és keverjük el benne a mártás hozzávalóit. Ha felforrt már kész is. A burgonyát vágjuk hasábokra és főzzük elő sós vízben tíz percig, majd, lecsepegtetve,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű