- 200 ml Szarvasi rizsliszt
- 200 ml tej
- 1 db tojás
- leheletnyi só
- 1 ek. cukor
Sütéshez:
- olaj
A tojást és a tejet egy keverőtálba öntjük, összekeverjük, sózzuk, beletesszük a cukrot, és hozzáöntjük a rizslisztet. Ez egy nem túl sűrű de nem is folyós tészta, pont olyan amilyennek egy jó palacsinta tésztának lennie kell.
Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal és belekanalazunk a masszából. Itt lehet játszani a mérettel és az arányokkal, de még a formával is. Közepes lángon sütjük.
Csicseriborsókrém (hummusz) - hűtést igényel! Összetevők: csicseriborsó, szezámmag, olívaolaj, só, fokhagyma, citromsav, római kömény Tökmagos csicseriborsókrém - hűtést igényel!...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemájat és levágjuk róla az ereket, a hártyákat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rajta epe, mert megkeseríti a májat, majd a két lebeny között kettévágjuk. Csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMa ebédre lazacot készítettem zellerhasábokkal
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben. -Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is. -...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű