- 200 ml Szarvasi rizsliszt
- 200 ml tej
- 1 db tojás
- leheletnyi só
- 1 ek. cukor
Sütéshez:
- olaj
A tojást és a tejet egy keverőtálba öntjük, összekeverjük, sózzuk, beletesszük a cukrot, és hozzáöntjük a rizslisztet. Ez egy nem túl sűrű de nem is folyós tészta, pont olyan amilyennek egy jó palacsinta tésztának lennie kell.
Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal és belekanalazunk a masszából. Itt lehet játszani a mérettel és az arányokkal, de még a formával is. Közepes lángon sütjük.
Az egészet robotgép dagasztófejével összedolgoztam, majd olajos tasakban hűtőben kelesztettem kb.1 órán át. Kivéve olajos kézzel gombócokat formáztam, majd forró olajban mindkét ol...
Elkészítési idő: 90 percTojásokat kis tálba feltöröm, majd nagyobb keverő tálba öntöm, hozzá adom a cukrot, sót, Vanillincukort, és kézi habverővel, jól elkeverem, majd hozzá öntöm a lisztet, és kevergete...
Elkészítési idő: 10-perce
Elkészítési idő: