2 dl tejszínt felvertem de csak annyira hogy ne legyen folyós. ..adtam hozzá fél dl mentaszirupot. ..a sárgabarack most a tegnapi lekvár főzés maradt ki...de amúgy meg bármilyen leturmixolt gyümölcs jó...Tehát hozzá a gyümölcs...még vertem egy kicsit..aztán ment a fagyóba...15 percenként megkevertem. ..4 alkalommal...és ké
5l Tej (3.5 %) - os a tejett egy nagyobb fazékban felteszem főni, amikor már fel főtt lehuzom a tüzről és 15-20 percet hagyom hűlni ezután teszek bele 4-5 evőkanál 10%os ecetet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPÁROLÁS....... Mindig rövid lében végezzük. A hús- vagy főzelékféle szinte a saját levében, gőzében párolódik puhára..Ezért a párolás legfontosabb szabálya például párolt hús kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű