Nyugodt szívvel állíthatom, a világ két legegészségesebb élelmiszere a méz és a fokhagyma. Az utóbbival sokaknak problémája van: túl erős az íze, túl erős a szaga, csíp. Hát igen, ezért hagyma. De egy egyszerű trükkel el lehet tüntetni a kellemetlen mellékhatásokat, és szinte csemegévé lehet változtatni a faramuci növényt.
A mézes fokhagyma bármikor elkészíthető, de leginkább a nyár az ajánlott, amikor a méz és a fokhagyma is a legolcsóbb. A módszer egészen egyszerű. Meg kell pucolni a fokhagymát, beletuszkolni egy kisebb üvegbe, mézet csurgatni rá, hogy teljesen ellepje, lefedni az üveget, és berakni a kamrába. Ennyi.
Hogy mi fog történni. Ha türelmesen várunk néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik és megfesti a mézet, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Nem kell aggódni, nem romolhat meg, erre a méz és a fokhagyma is garancia. Végül a keveréknek körülbelül olyan sötét színe lesz, mint a kínai szójaszósznak, vagy a balzsamecetnek.
Miért is jó ez? A méz és a fokhagyma előnyös tulajdonságairól oldalakat lehet írni. Erről a készítményről is elmondható mindez. Ami a fontos, a folyamat hatására a fokhagyma elveszti csípősségét, és erős illatát. Egyszerűen elrágható, mégsem lesz bűzös lehelet.
Javasolt felhasználási mód?
Betegség megelőzésére napi egy gerezd fokhagyma annyi mézzel, ami egy kiskanálon vele jön. Kellemes íze van, édes, némi fokhagyma aromával. Emellett főzéshez is felhasználható, összetörve megkenhetjük vele a grillezendő húsokat, gyümölcsös mártásokban húsételek kísérője lehet.
De ragukban is megállja a helyét. A variációk száma végtelen.
1. A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. 2. Ekkor hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat. A sajtot egy tálba reszeljük. Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodru...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyűe
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, a szárát eltávolítjuk. Kiválogatunl belőle kb 30 dkg kalapot. A szárakat és a többi kalapot apró darabokra vágjuk. A kis kockákra vágott hagymát megpirítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű