Családireceptkönyv.hu

Mézes fokhagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Nyugodt szívvel állíthatom, a világ két legegészségesebb élelmiszere a méz és a fokhagyma. Az utóbbival sokaknak problémája van: túl erős az íze, túl erős a szaga, csíp. Hát igen, ezért hagyma. De egy egyszerű trükkel el lehet tüntetni a kellemetlen mellékhatásokat, és szinte csemegévé lehet változtatni a faramuci növényt.

A mézes fokhagyma bármikor elkészíthető, de leginkább a nyár az ajánlott, amikor a méz és a fokhagyma is a legolcsóbb. A módszer egészen egyszerű. Meg kell pucolni a fokhagymát, beletuszkolni egy kisebb üvegbe, mézet csurgatni rá, hogy teljesen ellepje, lefedni az üveget, és berakni a kamrába. Ennyi.


Hogy mi fog történni. Ha türelmesen várunk néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik és megfesti a mézet, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Nem kell aggódni, nem romolhat meg, erre a méz és a fokhagyma is garancia. Végül a keveréknek körülbelül olyan sötét színe lesz, mint a kínai szójaszósznak, vagy a balzsamecetnek.

Miért is jó ez? A méz és a fokhagyma előnyös tulajdonságairól oldalakat lehet írni. Erről a készítményről is elmondható mindez. Ami a fontos, a folyamat hatására a fokhagyma elveszti csípősségét, és erős illatát. Egyszerűen elrágható, mégsem lesz bűzös lehelet.

Javasolt felhasználási mód?


Betegség megelőzésére napi egy gerezd fokhagyma annyi mézzel, ami egy kiskanálon vele jön. Kellemes íze van, édes, némi fokhagyma aromával. Emellett főzéshez is felhasználható, összetörve megkenhetjük vele a grillezendő húsokat, gyümölcsös mártásokban húsételek kísérője lehet.

De ragukban is megállja a helyét. A variációk száma végtelen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbász, Apicius nyomán
Kolbász, Apicius nyomán

Az összetevőket összekeverni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Ropogósra sütött rizsgolyók
Ropogósra sütött rizsgolyók

Megfőzöm a rizst, majd langyosra hűtöm. A sonkát apró kockára vágom és kissé lepirítom. A rizst és a sonkát egy tálba teszem, adok hozzá reszelt sajtot. Sózom, borsozom és alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Menemen
Menemen

Az apróra vágott hagymát egy picit megdinszteljük a teavajjal kikent serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, kicsit később a szintén apróra vágott paradicsomot. A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Illes Eisbergsalat unter warmer Champignonhaube
Illes Eisbergsalat unter warmer Champignonhaube

1/2 kleinen feiner Eisbergsalat in feine Streifen schneiden. Auf den Tellern anordnen. Warme Haube: 1-2 TL Öl mit etwas Mineralwasser mit einer klein geschnittenen Zwiebel und...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk