10 db kifli
8 dl tej
1 db citrom héja
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg akácméz
5 dkg porcukor
20 dkg darált mák
A kiflit előző nap felkarikázzuk, majd hagyjuk szikkadni.
A tejet felforraljuk a vajjal, porcukorral és a vaníliás cukorral.
Ráöntjük a kiflikre, rászórjuk a mákot és a reszelt citromhéjat.
Óvatosan összeforgatjuk és rácsorgatjuk a mézet.
Aki nagyon édesen szereti, tálalásnál szórhat rá porcukrot.
A magokat apróra daráljuk, összekeverjük. Ebből a keverékből naponta egy evőkanálnyi mennyiséget joghurtba vagy kefirbe keverve fogyasztunk. Fő szabály, hogy előtte 2 órával ne...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűMindent összekeverve 170 fokra előmelegített sütőben szilikon lapon 15-20 percig sütni amíg megbarnul a széle. Ha kész vagd 3szögekre! Teljes adag:667 kcal Egy adag: 333.55 kcal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűReszelt krumpli a tepsibe ,az öntetet összekeverjük és a reszelt krumpli tetejére tesszük. Kicsit belekeverjük ,de csak a tetejéről egy kicsit,a többinek be kell vonni a tetejét. M...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kolbászt ledaráljuk vagy késes aprítóban felaprítjuk. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, a sajtot és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Hozzáütjük a tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű