300 g mascarpone
2 dl habtejszín
20 dkg porcukor
12 db babapiskóta
20 dkg málna (vagy bogyós gyümölcs)
40 dkg vanília fagylalt (bármilyen fagyi)
1 dl habtejszín
1 ek karamell öntet
1 ek csokoládéforgács (csokichips)
A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd erre tesszük a mascarponés habot, majd újra piskóta, utána gyümölcs, és a tetejére terítjük a maradék mascarponés habot. Letakarjuk a kelyheket fóliával, és 2 órára hűtőbe tesszük.
Karamellöntet elkészítése:
10 dkg cukrot megolvasztunk 1 tk vajjal, ha már szép karamell színe van a cukornak, felengedjük 2 dl tejszínnel (nem kell megijedni, ha a cukor összeugrik. Lassú tűzön kevergetve szépen felolvad.) Amikor elkezd forrni, belekeverünk fél cs vaníliás pudingport. Ezzel szép sűrűre főzzük.
Tálalás:
A hűtőből kivett kelyhekre halmozunk 2-2 gombóc fagyit, teszünk rá tejszínhabot, megszórjuk a maradék piskótamorzsával, meglocsoljuk karamellöntettel, és megszórjuk csokichips-szel.
Die Champignons entstielen, einen Teil der Stiele (ca. 5 Stück) klein schneiden. Die getrockneten Tomaten klein schneiden, das Knäckebrot zerbröseln, mit den klein geschnittenen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Lassú tűzön 20 percig főzzük majd vegyük le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a szardíniát, csöpögtesd le, majd keverd össze a hozzávalókat. Töltsd a félbevágott paprikába.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű