toast kenyér
hagyma
olaj
paradicsomlé vagy konzerv paradicsom
tejföl
sonka
sajt (mozzarella, trappista, egyebek)
só,bors, pici cukor, fűszerek, ki mit szeret
A hagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadom a paradicsomot és megfűszerezem (kb mint a tojáspörkölt alapját). A kenyeret lerakom egy magas falú tepsiben. Bőven meglocsolom a paradicsomos szósszal. Sonkát rétegezek rá, egész szeletben, majd mozzarellaszeleteket teszek rá. Még egy réteg kenyér, paradicsom, sonka, sajt, a tetejére megint kenyér, paradicsom, majd vastagon sajt. 220 fokon kb 15 perc alatt megsül.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A ropogós bagettet kis kockákra vágjuk. Az olívaolajat és az olvasztott vajat elkeverjük, és megforgatjuk benne a kenyérkockákat. Hozzáadjuk a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A tojásokat kevés ételízesítővel, 1 csipet borssal és a tejjel felverjük, a gépsonkát apró darabokra vágjuk --Egy közepes méretű serpenyőt kikenünk zsiradékkal vagy olajjal. A...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA krumplit egészben megfőzzük, (félig főtt állapotra) lereszeljük és tepsiben csíkokra halmozzuk, úgy hogy kis vájatot képezzünk a közepére. A hagymát nagy kockára vágjuk és lepir...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEbből összesen kb. 6 dl illatosító lesz, ilyenkor választhatunk tavaszi illatokat, és ebben az esetben még az se baj ha nem 100 %-s az illóolaj. Piros eper illatú Kék Jácint illa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű