1 kg csirkemell filé
12 db bazsalikom levél
2 csomag mozzarella
10 dkg parmezán
1 üveg olasz paradicsompüré
1 dl olívaolaj
só
A panírhoz:
3 tojás
20 dkg liszt
8 zsemléből pirított pankómorzsa
A csirkemelleket szeleteljük fel vékony egyforma szeletekre, és kicsit veregessük ki két fólia között. De csak kicsit, ne verjük szét a húst.
A húsokat enyhén sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni.
A lisztbe szórjunk fokhagymasót, és kevés borsot. Ebbe forgassuk a csirkemell szeleteket, majd tojásba, és végül a pirított morzsába.
Sütőlemezre tegyünk sütőpapírt, és fektessük rá a szeleteket. 200 fokos sütőbe süssük mindkét oldalát szép pirosra.
Aki nem sajnálja a sütőt hogy piszkos lesz, az a rácsra rakja a húsokat, akkor nem kell forgatni.
A húst kivesszük és megkenjük paradicsomszósszal, majd a bazsalikom leveleket ráfektetjük 2 darabot, és csipkedjünk rá a bivaly mozzarellát.
Előtte jól csorgassuk le a levétől. Tegyük vissza a sütőbe és süssük rá a sajtot.
Azonnal tálaljuk.
Szórjuk meg parmezán sajttal is gazdagon!
A morzsa elkészítése:
A morzsához a zsemléket aprítóba tesszük, és felaprítjuk. Egy sütőtepsibe helyezzük, és megöntözzük olívaolajjal és megszórjuk sóval.
Forró sütőbe tesszük, és néha forgassuk át egy sütőlapáttal, hogy minden oldalról megpiruljanak. Ezután hagyjuk kihűlni.
A legjobb előző nap elkészíteni, én is ezt tettem.
A tojást feltesszük főni, forrástól számított 10 percig főzzük. Közben az avokádót a magja mentén hosszában félbevágjuk, a húsát egy lapos tányér egyik felére kanalazzuk, és vil...
Elkészítési idő: 30p Nehézség: KönnyűKezdjük a tépett csirkével. Ízesítsük a csirkét sóval és fekete borssal, és süssük olívaolajon mindkét oldalát kb. 4-4 percig. Ezután adjuk hozzá a csirkéhez csirkehúslevest, fedjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmindezeket megtisztítva húsdarálón akár a legkisebben ledarálom hozzákeverem a sót és ezt az adagot 4 tepsin, (hogy lazán legyen elterítve) napos helyre teszem.(Az a legjobb ha egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFigyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű