Ételízesítő
2 kg sárgarépa
2kg gyökér
fél kg karfiol
1 zeller gumó
zeller zöld, zöldség zöld
fél kg vöröshagyma
fél kg paprika
3-4 gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
1 karalábé
mindent összeaprítani, pontosan megmérni és minden kg -hoz 2o dkg sót belekeverni,1 napig állni hagyni közben többször összekeverni.Befőttes üvegbe rakjuk, bárhol tárolható, 1 évig biztosan eláll az otthoni íz varázs!
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra felvágjuk vagy lereszeljük. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik), sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk egy kisebb lábosba. A vizet melegítsük langyosra, keverjük el benne a cukrot és öntsük rá az élesztőre. Letakarva hagyjuk felfutni. A lisztet vegyítsük össze...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a rumot, sót, a citrom reszelt héját,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű