Ételízesítő
2 kg sárgarépa
2kg gyökér
fél kg karfiol
1 zeller gumó
zeller zöld, zöldség zöld
fél kg vöröshagyma
fél kg paprika
3-4 gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
1 karalábé
mindent összeaprítani, pontosan megmérni és minden kg -hoz 2o dkg sót belekeverni,1 napig állni hagyni közben többször összekeverni.Befőttes üvegbe rakjuk, bárhol tárolható, 1 évig biztosan eláll az otthoni íz varázs!
Ha nem konzervet használok, az egy éjszakán át áztatott csicseriborsót másnap puhára főzöm. A főzőlevet elteszem, lehet, hogy kell belőle egy kevés a pürésítésnél. A konzerv csics...
Elkészítési idő:A tejet a vanília rudakkal és a kivonattal épphogy felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és fél órát állni hagyjuk. Harminc perc elteltével a vanília rudakat kivesszük, kettévágjuk, és a...
Elkészítési idő: 15 percA tojást verd fel, adj hozzá sót, borsot, a palacsinta sütőt kend ki olajjal, forrósítsd fel, és mintha palacsintát sütnél öntsd rá a tojást, oszlasd el, hagyd sülni az egyik oldal...
Elkészítési idő: 10 percA csiperkék tönkjét kitörjük, a kalapok mindkét oldalát a vajon 4-4 perc alatt, közepes lángon elősütjük. Egy tűzálló tálba ültetjük a nyílásokkal felfelé. A tönköket apróra vágjuk...
Elkészítési idő: