menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre rizs
0,5 kg sertéshús darálva
1 doboz Vecsési káposzta
2 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk. piros paprika
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 késhegynyi őrölt bors
4 ek. étolaj
2 db 450 gr-os tejföl
2 db tojás
14 dkg reszelt sajt
1-2 ek. folyékony Rama.

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágtam, 2 ek. olajon üvegesre pároltam,majd megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem,ízesítettem borssal,sóval,zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával,1 db szeletekre vágott paradicsommal.
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A riszt olajon megpirítottam,kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval,vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.
A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú,majd egy vöröshagymát felaprítottam ,olajon megdinszteltem,a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy tepsit olajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
Fele káposztát az alján elosztottam.
A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal,vegetával ízesítve simára kevertem,majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre tettem,szépen eligazítottam rajta.
újból a tejföllel meglocsoltam,majd káposzta másik felével befedtem.
Tejfölös tojásos habarékkal lekentem,reszelt sajttal megszórtam,folyékony Rámával meglocsoltam.
220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Szalonnát pirítottam a tetejére ,6 szeletet,amit bevagdostam.

Magyaros rakott káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Szedni­vagy­nem­szedni?­–­Hogy­állunk­a­porcerősítők
Szedni­vagy­nem­szedni?­–­Hogy­állunk­a­porcerősítők

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jucus
 Corn dog - avagy hot dog másként
Corn dog - avagy hot dog másként

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Györkönyi húsoshurka
Györkönyi húsoshurka

Előző nap zsírban megpirítom az összevágott hagymát és hidegre teszem. A húsféléket, bőrkét vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a hulladék szalonnát, majd mikor minden...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk