menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros rakott káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre rizs
0,5 kg sertéshús darálva
1 doboz Vecsési káposzta
2 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk. piros paprika
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 késhegynyi őrölt bors
4 ek. étolaj
2 db 450 gr-os tejföl
2 db tojás
14 dkg reszelt sajt
1-2 ek. folyékony Rama.

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágtam, 2 ek. olajon üvegesre pároltam,majd megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem,ízesítettem borssal,sóval,zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával,1 db szeletekre vágott paradicsommal.
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A riszt olajon megpirítottam,kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval,vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.
A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú,majd egy vöröshagymát felaprítottam ,olajon megdinszteltem,a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy tepsit olajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
Fele káposztát az alján elosztottam.
A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal,vegetával ízesítve simára kevertem,majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre tettem,szépen eligazítottam rajta.
újból a tejföllel meglocsoltam,majd káposzta másik felével befedtem.
Tejfölös tojásos habarékkal lekentem,reszelt sajttal megszórtam,folyékony Rámával meglocsoltam.
220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Szalonnát pirítottam a tetejére ,6 szeletet,amit bevagdostam.

Magyaros rakott káposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Meglepetés tekercs - OK
Meglepetés tekercs - OK

1. A krumplis laphoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, majd a tejföllel és hozzáadjuk a sót meg a borsot. 2. A főtt krumplit meghámozzuk és sajttal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tojáskrém vajjal
Tojáskrém vajjal

A tojásokat keményre főzöd (Tojás főzése: méretfüggő, de szerintem a főzővíz forrása után 10 perccel már keménynek kell lennie.) Megpucolod. Félbevágod, külön tálba megy a fehérje...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Szarvasgombás májpástétom
Szarvasgombás májpástétom

Nagyobb darabokra vágjuk fel a sertésmájat, majd a babérlevéllel és a felszelt hagymával együtt pároljuk meg. Hagyjuk kihűlni, és daráljuk le. Közben a felolvasztott zsírban süssük...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Hamis libamáj
Hamis libamáj

A májat alaposan megtisztítjuk és ledaráljuk – de késsel is szétkaparhatjuk. A hozzávalókat összekeverjük, és egy teflon formában (őzgerinc-, alagút, de kuglófforma is lehet). 220...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk