1 bögre rizs
0,5 kg sertéshús darálva
1 doboz Vecsési káposzta
2 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mk. piros paprika
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 késhegynyi őrölt bors
4 ek. étolaj
2 db 450 gr-os tejföl
2 db tojás
14 dkg reszelt sajt
1-2 ek. folyékony Rama.
A vöröshagymát apróra vágtam, 2 ek. olajon üvegesre pároltam,majd megszórtam piros paprikával,1 dl vízzel felöntöttem.
A darált húst rátettem,ízesítettem borssal,sóval,zúzott fokhagymával és kicsumázott paprikával,1 db szeletekre vágott paradicsommal.
Fedő alatt készre sütöttem,a közben elpárolgott vizet pótoltam.
A riszt olajon megpirítottam,kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem,ízesítettem őrölt borssal,sóval,vegetával.
Sütőt bemelegítettem és fedővel lezárva betettem a sütőbe.
A tűzhelyet lekapcsoltam és a melegen megdagadt készre a rizs.
Húsleves lével is felönthető a rizs,úgy a legfinomabb.
A káposztát vízben egy kissé kimostam,hogy ne legyen túl savanyú,majd egy vöröshagymát felaprítottam ,olajon megdinszteltem,a káposztát rátettem és fedő alatt puhára sütöttem.
Egy tepsit olajjal kikentem,zsemlemorzsával megszórtam.
Fele káposztát az alján elosztottam.
A tejfölt 2 db tojással,őrölt borssal,vegetával ízesítve simára kevertem,majd a káposztát meglocsoltam az egyharmad részével.
A darált húsos pörköltet összekevertem a rizzsel és a tejfölre tettem,szépen eligazítottam rajta.
újból a tejföllel meglocsoltam,majd káposzta másik felével befedtem.
Tejfölös tojásos habarékkal lekentem,reszelt sajttal megszórtam,folyékony Rámával meglocsoltam.
220 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Szalonnát pirítottam a tetejére ,6 szeletet,amit bevagdostam.
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom. A kinyújtott tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, a nagyobb rózsákat félbe és negyedbe vágjuk. ---Sós vízben forrástól számított 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és lecsepeg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű