menu

Családireceptkönyv.hu

Kivi dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db. kivi
1 db. banán
1 kiskanál zselatinpor
220 g cukor
½ citrom kifacsart leve Elkészítés:

Elkészítés:


Vágjuk apróra a kiviket és a banánt. Nyomkodjuk szét a gyümölcsöket, majd keverjük hozzá a cukrot, a citromlevet és a zselatinport. Ezután tegyük fel a tűzre, és hagyjuk 5–7 percig, hogy kissé felforrjon. Készen is van, töltsük tiszta befőttes üvegekbe, és mehet a hűtőbe az édes finomság, majd onnan a friss szelet kenyérre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconbe tekert burgonya
Baconbe tekert burgonya

A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bundázott sajt
Bundázott sajt

1. A sajtot kb. 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és fóliába csomagolva pár percre a fagyasztóba tesszük, így kicsit keményebb lesz, és nehezebben folyik majd ki. 2. Közben elkészítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isteni lekváros bukta
Isteni lekváros bukta

A tejet langyosítsd fel keverj hozzá csipetnyi cukrot és morzsold bele az élesztőt.A liszthez add hozzá a többi cukrot,a csipetnyi sót,a mézet,a megolvasztott vajat és a tojást.Vég...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Grízgaluska verzió
Grízgaluska verzió

A tojást és a sót villával felverjük, hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát hűtőben pihentetjük. 1 liter vizet felforralunk, (én ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk