12 db virsli
1 bögre rizsliszt
1 bögre kukoricaliszt
1 csipet bórs
1 tk só
0,5 tk cukor
12 gr sütőpor
1,25 bögre tej
1 tojás
Összekeverjünk mindent. Egy nem túl híg, nem túl sűrű masszát kell kapni (nekem kellett még egy leheletnyi tej bele.
A virsliket hurkapáécára húzzuk, megfogatjuk rizslisztben, majd a masszába. Forró olajban pár perc alatt kisütjük.
kb. 3 dl bögrével mértem, így egy kicsit sok lett a massza.
A pálcika olyan hosszú legyen, hogy beleférjen a serpenyőbe.
1. A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni. 2. Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot. 3. Folyamatos kevergetés mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejf...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA kifliket kettévágjuk és a végüket szintén levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével kivájjuk a kiflik belsejét, így tölcséreket kapunk, amiket megtöltünk a következő töltelék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű