Nincs benne semmi liszt, vagy keményítőtartalmú alapanyag, csak a túró, tojás, és az ízesítők.
Fél kg túró, egy evőkanálnyi tejföl, 3 tojás sárgája, csipet só, édesítő ízlés szerint, citrom lereszelt héja, pár csepp vanília kivonat. Ezeket nagyon jól kikeverjük. (Én az elektromos habverővel kevertem, de előtte a tojásfehérjéket kemény habbá vertem!)
A habot beleforgatjuk a túróba, sütőpapírral bélelt edénybe tesszük, (ez a mennyiség 13 x 26 cm-es tepsibe elég), a fagyasztott vagy lecsepegtetett befőtt meggyel kirakosgatjuk, és azonnal betesszük az előmelegített forró sütőbe, majd a hőt csökkentve "közepes lángon" kb 40 percet sütjük.
Melegen, hidegen is finom, könnyű desszert.
A száraz, majd a nedves összetevőket is összekeverjük. Egy jó sűrű palacsinta masszához hasonlít a tészta állaga. A vajjal megkent gofri sütőbe adagoljuk és kb. 6-8 perc alatt kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, akkor meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ha már éppen csak langyos, akkor hozzáadjuk a lisztet, a vízben feloldott instant él...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÍgy készítsd: A titok az áztatásban rejlik! 1. Ahhoz, hogy igazán finom, puha gesztenyéd legyen, áztasd be őket egy-két órára! Engedj rájuk annyi vizet, hogy ellepje őket. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalas 1 órán keresztül fog sülni, ezért ezzel kezdjük. Az oldalast megmossuk, lecsöpögtetjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fokhagymakrémet összekeverjük az ol...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű