40dkg gyalult tök
10dkg liszt
2db tojás
1gerezd fokhagyma
1ek apróra vágott kapor
só
bors
olaj a sütéshez
1 tejföl a tálaláshoz
A hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük,
tejföllel tálaljuk
A tejszínt gyöngyözésig, azaz kb. 82-83ºC-ig melegítjük. Ha nincs hőmérőnk, ránézésre is megállapítható a gyöngyözés. Ekkor hozzáadjuk a frissen facsart citromlevet, majd 5 percet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztkupac közepébe kis fészket képezünk kezünkkel, beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva kemény, aránylag nehezen gyúrható tésztát készítünk, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű