40dkg gyalult tök
10dkg liszt
2db tojás
1gerezd fokhagyma
1ek apróra vágott kapor
só
bors
olaj a sütéshez
1 tejföl a tálaláshoz
A hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük,
tejföllel tálaljuk
A gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A kockára vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tejjel és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől füg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet 25-30 fokra melegítjük, majd beletesszük az oltóenzimet. Fél óra múlva szűrövel egy nagy gézre, amit egy megfelelő edénybe tettünk, szedjük az alvadékot, és összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát kitekerjük, a piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is felérjen, majd villával alaposan megszurkáljuk. Előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 3 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű