menu

Családireceptkönyv.hu

Lenmagörleményes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Az öregtésztához:

200 g liszt, 3,5 g porélesztő (ez fél csomag), 160 ml víz

A tésztához:

350 g liszt, 100 g tönkölyliszt, 50 g lenmagőrlemény, 2 csapott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 1 dkg élesztő, 270 ml víz,

Elkészítés:

Előző este egy tálban összekeverjük az öregtészta hozzávalóit,

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/

Elkészítés:


és estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjük, 2 órát a pulton kell hagyni, majd akár a hűtőben lehet reggelig pihentetni. Én nem szoktam úgy csak akkor, ha az egész nagy mennyiséget készítem, amit aztán a hűtőben tárolok 2 hétig, és abból csípem le, amikor sütök a megfelelő mennyiséget. Itt vettem le az adagot, hogy aki nem akar nagy adagot a hűtőben tárolni, annak ez egyszerűbb. Így néz ki másnap

Reggel az összes hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az öregtésztánkat is,

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/ jól kidagasszuk.

Majd letakarjuk, és meleg helyre tesszük. 20 perc elteltével kissé átgyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/A kacsasütőnk tetejét belülről vízzel bespricceljük, majd betoljuk a hideg sütőbe, és 220-230 fokon 55 percig sütjük a kenyeret. Az utolsó 10 percben levesszük a kacsasütő tetejéEzen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.

Amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu statistics
Új regisztráció
Név
Email
Jelszó
Jelszó megerősítése

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/

Lenmagörleményes kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemellfilé olaszosan
Csirkemellfilé olaszosan

A csirkemelleket szeleteljük fel vékony egyforma szeletekre, és kicsit veregessük ki két fólia között. De csak kicsit, ne verjük szét a húst. A húsokat enyhén sózzuk, borso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo kókusz joghurt
Paleo kókusz joghurt

1 liter kókusztejet (cocmasból is jó) felmelegítettem, de nem forraltam. Hozzáadtam egy adag probiotikumot aztán 1 ek zselatint elkevertem egy kicsi hideg vízben és azt is beleöntö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Reistaschen
Reistaschen

Den Reis abwaschen, bis das Waschwasser klar ist und nach Packungsanleitung kochen, bis er klebrig ist. Den Reis beiseite stellen, damit er abkühlen kann. Den Knoblauch klein s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsírégető növények
Zsírégető növények

+ 1 Uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk