menu

Családireceptkönyv.hu

Lenmagörleményes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Az öregtésztához:

200 g liszt, 3,5 g porélesztő (ez fél csomag), 160 ml víz

A tésztához:

350 g liszt, 100 g tönkölyliszt, 50 g lenmagőrlemény, 2 csapott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 1 dkg élesztő, 270 ml víz,

Elkészítés:

Előző este egy tálban összekeverjük az öregtészta hozzávalóit,

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/

Elkészítés:


és estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjük, 2 órát a pulton kell hagyni, majd akár a hűtőben lehet reggelig pihentetni. Én nem szoktam úgy csak akkor, ha az egész nagy mennyiséget készítem, amit aztán a hűtőben tárolok 2 hétig, és abból csípem le, amikor sütök a megfelelő mennyiséget. Itt vettem le az adagot, hogy aki nem akar nagy adagot a hűtőben tárolni, annak ez egyszerűbb. Így néz ki másnap

Reggel az összes hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az öregtésztánkat is,

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/ jól kidagasszuk.

Majd letakarjuk, és meleg helyre tesszük. 20 perc elteltével kissé átgyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/A kacsasütőnk tetejét belülről vízzel bespricceljük, majd betoljuk a hideg sütőbe, és 220-230 fokon 55 percig sütjük a kenyeret. Az utolsó 10 percben levesszük a kacsasütő tetejéEzen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.

Amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu statistics
Új regisztráció
Név
Email
Jelszó
Jelszó megerősítése

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/

Lenmagörleményes kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csaba
Natúr joghurt
Natúr joghurt

Ha házi tejből készül, akkor felforraljuk a tejet, és visszahűtjük 40 fokra. Én 3,5 %-os bolti tejből csináltam, így nem kellett forralni csak kb 40 fokig melegíteni. Sterilizált...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutella házilag”
Nutella házilag”

A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürdőben olvas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskota
Piskota

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk at lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpa...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar TOJÁSKRÉM
TOJÁSKRÉM

1A tojásokat egy lábasban megfőzzük. Forrástól számítva 10 perc alatt kemények lesznek. Hideg víz alá tesszük, és ha kihűlt héját eltávolítjuk. Tojáskrém receptTojáskrém receptToj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk