Családireceptkönyv.hu

Lenmagörleményes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Az öregtésztához:

200 g liszt, 3,5 g porélesztő (ez fél csomag), 160 ml víz

A tésztához:

350 g liszt, 100 g tönkölyliszt, 50 g lenmagőrlemény, 2 csapott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 1 dkg élesztő, 270 ml víz,

Elkészítés:

Előző este egy tálban összekeverjük az öregtészta hozzávalóit,

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/

Elkészítés:


és estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjük, 2 órát a pulton kell hagyni, majd akár a hűtőben lehet reggelig pihentetni. Én nem szoktam úgy csak akkor, ha az egész nagy mennyiséget készítem, amit aztán a hűtőben tárolok 2 hétig, és abból csípem le, amikor sütök a megfelelő mennyiséget. Itt vettem le az adagot, hogy aki nem akar nagy adagot a hűtőben tárolni, annak ez egyszerűbb. Így néz ki másnap

Reggel az összes hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az öregtésztánkat is,

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/ jól kidagasszuk.

Majd letakarjuk, és meleg helyre tesszük. 20 perc elteltével kissé átgyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.


Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/A kacsasütőnk tetejét belülről vízzel bespricceljük, majd betoljuk a hideg sütőbe, és 220-230 fokon 55 percig sütjük a kenyeret. Az utolsó 10 percben levesszük a kacsasütő tetejéEzen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.

Amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu statistics
Új regisztráció
Név
Email
Jelszó
Jelszó megerősítése

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/

Lenmagörleményes kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Hagymakrém
Hagymakrém

A hagymát feldarabolom (lehet nagyobb darabokra is, mert úgyis turmixolom) és egy kis olajon puhára párolom. Hozzáolvasztom a vajat, majd megszórom a sóval és elkeverem benne a mus...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás sütemény (Rámás )
Szilvás sütemény (Rámás )

Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. A puha margarinnal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és fél óráig kelni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, késsel fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Filléres fokhagymás sajtos kenyérfasírt – egyszerű,
Filléres fokhagymás sajtos kenyérfasírt – egyszerű,

A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a massza, adunk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk