Hozzávalók:
Az öregtésztához:
200 g liszt, 3,5 g porélesztő (ez fél csomag), 160 ml víz
A tésztához:
350 g liszt, 100 g tönkölyliszt, 50 g lenmagőrlemény, 2 csapott teáskanál só, 2 evőkanál olaj, 1 dkg élesztő, 270 ml víz,
Elkészítés:
Előző este egy tálban összekeverjük az öregtészta hozzávalóit,
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/
és estére a pulton hagyjuk állni. Én egy kelesztő tálba szoktam hagyni, aminek a tetejét nem zárom rá, csak ráteszem. De aki jobban érzi magát tőle, ha az öregtésztát összekeverjük, 2 órát a pulton kell hagyni, majd akár a hűtőben lehet reggelig pihentetni. Én nem szoktam úgy csak akkor, ha az egész nagy mennyiséget készítem, amit aztán a hűtőben tárolok 2 hétig, és abból csípem le, amikor sütök a megfelelő mennyiséget. Itt vettem le az adagot, hogy aki nem akar nagy adagot a hűtőben tárolni, annak ez egyszerűbb. Így néz ki másnap
Reggel az összes hozzávalót egy tálba tesszük, hozzáadjuk az öregtésztánkat is,
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/ jól kidagasszuk.
Majd letakarjuk, és meleg helyre tesszük. 20 perc elteltével kissé átgyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/A kacsasütőnk tetejét belülről vízzel bespricceljük, majd betoljuk a hideg sütőbe, és 220-230 fokon 55 percig sütjük a kenyeret. Az utolsó 10 percben levesszük a kacsasütő tetejéEzen fényképek kizárólagos felhasználási joga és az oldalon közzétett szöveges tartalom az én tulajdonom, újraközlésük szigorúan tilos, vagy az oldalamra mutató linkkel lehetséges. A másoktól hozott receptek a linkben elérhető oldalak tulajdonát képezik.
Amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu statistics
Új regisztráció
Név
Email
Jelszó
Jelszó megerősítése
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/lenmag-orlemenyes-kenyer/
A hagymát feldarabolom (lehet nagyobb darabokra is, mert úgyis turmixolom) és egy kis olajon puhára párolom. Hozzáolvasztom a vajat, majd megszórom a sóval és elkeverem benne a mus...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. A puha margarinnal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és fél óráig kelni hagyjuk. Közben a szilvát megmossuk, késsel fél...
Elkészítési idő:A kenyeret pici darabokra tördeljük. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet és ráöntjük. A zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk, összegyúrjuk. Ha túl híg a massza, adunk ho...
Elkészítési idő: