10 szelet toast kenyér
4 db tojás
1 db tojássárgája
2 ek majonéz
1 ek mustár (magos)
1 kk curry por
0.5 db vöröshagyma (vagy kis darab póréhagyma)
0.5 db tv paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt fehér)
2 közepes db paradicsom (a díszítéshez)
A tojásokat sós, forró vízben kb. 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk.
Aprítógépbe dobjuk a következőket: főtt tojások, hagyma, tv paprika. Összeaprítjuk a géppel.
Kikeverjük a krémet: majonéz, mustár, currypor, só, fehér bors. Hozzáöntjük a felaprított részeket. Az 1 db tojássárgáját belekeverjük a masszába.
A toastkenyereket megkenjük gazdagon a tojásos krémmel, fél szeletke paradicsommal díszítjük, majd a sütőben készre sütjük.
sütési hőfok: 170°C
Az 1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztele...
Elkészítési idő:0,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, majd egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítunk, belekanalazzuk a túrós masszát (1 evőkanál=1 túrós puffancs) és közepes lángon mindkét oldaluk...
Elkészítési idő:Az egészet összekeverjük és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Update lekvárral tálaljuk! Isteni finom!
Elkészítési idő: 30 perc