zzávalók:
5 db főtt tojás
2 ek. tejföl
1 tk. mustár
pici só
2 tk. apróra vágott petrezselyem(lehet szárított is)
csipetnyi őrölt bors, őrölt kömény
2 tk. reszelt lila hagyma
margarin
A keményre főzött tojásokat lereszeljük és tálba tesszük. Jöhet hozzá a többi hozzávaló. Margarinból annyi kell, hogy kenhető krémet kapjunk. Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeálljanak, és a krém állaga is kicsit szilárduljon.
A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk és a finomra vágott petrezselyemmel és kaporral összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, 3 egész tojással és kevés zsemlemorzsával jól...
Elkészítési idő:4. Borral készült páclé (2 kg húshoz) Hozzávalók: 200 g hagyma, 150 ml víz, 250 ml száraz fehérbor, 4 db citromfű, 1 teáskanál őrölt bors, só ízl...
Elkészítési idő:Ha megkelt, süsd meg a kitartás tüzénél. Szórd meg asszonyi kacagással és tegyél rá pár csepp megfontolást. Vágd fel annyi darabra, hogy eggyel több legyen, mint ahányan az as...
Elkészítési idő:A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: