50 dkg simaliszt
1,5 dcl tej
2 dcl langyos víz
20 gr éleszto
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
keménymag
Az elesztot felfuttatjuk a tejben, cukorral. Majd a tobbi hozzávalóból lágy tésztát készitunk. Duplájára kelesztjuk, bo olajban kerek lángosokat kisutjuk.
A füstölt húst egy nagyobb fazékba tesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd a megtisztított hagymával és fokhagymával együtt feltesszük főni. Lassú tűzön gyöngyözve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát apróra vágom, és az összes hozzávalóval krémesre keverem. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet felforralom, belemorzsolom a túrót, pár percig kevergetve hagyom a tűzön, míg megjelenik a savó. 2. Leveszem a tűzről, hagyom egy kicsit állni, míg teljesen szétváli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű