1 csomag réteslap,
2 evőkanál extra szűz olívaolaj,
15 dkg reszelt trappista sajt, 15 dkg reszelt karaván sajt,
15 dkg reszelt anikó sajt,
2 db tojás,
2 dl pohár tejszín,
2-3 evőkanál liszt,
őrölt szerecsendió, petrezselyem zöld
Elkészítési mód:
A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, liszttel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockákra vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel.
150-160 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.
Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik és nem lesz szép.
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá. Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve...
Elkészítési idő:A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojássa...
Elkészítési idő: