4 csésze forró víz
2 csésze csicseriborsóliszt
1. 4 csészényi forró vízben 2 csésze csicseriborsót habverővel simára keverünk. Állandó keverés közben keménnyé főzzük.
2. Egy lapos négyszögletes tálat (pl. jénai) kikenünk olajjal. Belesimítjuk a kapott pürét. Letakarjuk fóliával, elegyengetjük (légmentesen).
3. Két órára fagyasztóba tesszük.
4. Kifordítjuk a kemény masszát a tálból, vágódeszkán hasábokra vágjuk (1-2cm szélesre, hossza ahogy kijön).
5. Forró olajban (zsiradékban) minden oldalán megsütjük.
Azonnal tálalható. Mártásba mártogatva az igazi.
Mártás: kapor, petrezselyemzöld, fokhagyma, ...
A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk és a finomra vágott petrezselyemmel és kaporral összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük, 3 egész tojással és kevés zsemlemorzsával jól...
Elkészítési idő:a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűz...
Elkészítési idő:A túrót a juhtúrót a tejföllel jól kikavarjuk majd a paprikákat és a hagymát bele reszeljük és összekeverjük.
Elkészítési idő:ld fent
Elkészítési idő: