Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsó-chips


Írta:

Elk. idő: 1/2óra+1/2óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 csésze forró víz
2 csésze csicseriborsóliszt

Elkészítés:


1. 4 csészényi forró vízben 2 csésze csicseriborsót habverővel simára keverünk. Állandó keverés közben keménnyé főzzük.

2. Egy lapos négyszögletes tálat (pl. jénai) kikenünk olajjal. Belesimítjuk a kapott pürét. Letakarjuk fóliával, elegyengetjük (légmentesen).

3. Két órára fagyasztóba tesszük.

4. Kifordítjuk a kemény masszát a tálból, vágódeszkán hasábokra vágjuk (1-2cm szélesre, hossza ahogy kijön).

5. Forró olajban (zsiradékban) minden oldalán megsütjük.

Azonnal tálalható. Mártásba mártogatva az igazi.
Mártás: kapor, petrezselyemzöld, fokhagyma, ...

Csicseriborsó-chips

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vacsora/Cukkinis palacsinta (fitness)
Vacsora/Cukkinis palacsinta (fitness)

A cukkinit lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és egy kicsit pihentetjük a tésztát. (nem nyomkodtam ki a levét)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LÁBTÖRLŐ
LÁBTÖRLŐ

Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Aszalt szilvás gesztenyével töltött rántott csirke
Aszalt szilvás gesztenyével töltött rántott csirke

A mellfiléket lapjában bevágjuk, téglalap alakúra kiverjük, enyhén megsózva, megborsozva félrerakjuk. A töltelékhez a sertéslapockát vagy a mellfiléről leeső darabokat fölaprítj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Májkrém házilag
Májkrém házilag

Megsütöd a májat a zsírban és leöntöd róla a zsírt , hogy abba megsüsd a hagymát is. Kockára vágjuk a hagymát, és ebben a zsirban megdinszteljük és beletesszük a végén az apróra...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk