menu

Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsó-chips


Írta:

Elk. idő: 1/2óra+1/2óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 csésze forró víz
2 csésze csicseriborsóliszt

Elkészítés:


1. 4 csészényi forró vízben 2 csésze csicseriborsót habverővel simára keverünk. Állandó keverés közben keménnyé főzzük.

2. Egy lapos négyszögletes tálat (pl. jénai) kikenünk olajjal. Belesimítjuk a kapott pürét. Letakarjuk fóliával, elegyengetjük (légmentesen).

3. Két órára fagyasztóba tesszük.

4. Kifordítjuk a kemény masszát a tálból, vágódeszkán hasábokra vágjuk (1-2cm szélesre, hossza ahogy kijön).

5. Forró olajban (zsiradékban) minden oldalán megsütjük.

Azonnal tálalható. Mártásba mártogatva az igazi.
Mártás: kapor, petrezselyemzöld, fokhagyma, ...

Csicseriborsó-chips

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, és palacsintasütőben kisütjük. Elkészítjük a húsból a pörköltet, majd leszűrjük a szaftból, és apróra összedaraboljuk. A palac...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Ákos
Eper sörbet
Eper sörbet

Locsolja a citromlevet az apróra vágot eprekre, adja hozzá a többi hozzávalót, majd turmixolja össze. Ezek után öntse a kosárba.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napraforgómag pástétommal töltött kaliforniai paprik
Napraforgómag pástétommal töltött kaliforniai paprik

A napraforgómagot áztassuk vízbe előző éjszaka. Másnap jól mossuk át egy szűrőkanál segítségével. A napraforgómag pástétomhoz a hozzávalókat tegyük aprítógépbe (kivéve petrezselye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marha részei és felhasználásuk
Marha részei és felhasználásuk

A friss marhahús színe sötétvörös, szaga jellegzetes, de nem kellemetlen. Száraz tapintású, rugalmas. A romlott húst kellemetlen szagáról, nyálkás tapintásáról lehet felismerni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk