Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vagdalt hús krumplival


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g darált hús
1 vöröshagyma
1 bagett (nagy)
tej (áztatáshoz)
2 ek fűszerkeverék
2 tojás
3 gerezd fokhagyma

őrölt bors
őrölt kömény
fűszerpaprika
burgonya (főtt)

Elkészítés:


A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.

A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bagettet, a kész vöröshagymát, a tojásokat, átpréselt fokhagymát, majd megízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Alaposan átkeverjük. A főtt krumplit megtisztítjuk.

Sütőforma aljába (nem kell kizsírozni!) tegyünk egy réteg főtt krumplit (karikára vágva) majd felváltva tegyünk rá húst és negyedekbe vágott krumplit.

Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-45 percet sütjük (sütőfüggő). Savanyúsággal tálaljuk.

Vagdalt hús krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sült sajt - OK
Sült sajt - OK

1. Felkockázom a sajtot, és egy serpenyőben felteszem sülni egy kis vízben (tényleg kevés vizet teszek hozzá, ami úgyis csak az elején fontos). 2. Fakanállal folyamatosan kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SAJTCHIPS
SAJTCHIPS

A sajtot lereszeljük, majd a sütőpapírral kibélelt tepsiben kis halmokat formázunk, pici ellapítjuk. A tetejüket megszórjuk fűszerekkel, magokkal. Előmelegített sütőben 180 foko...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar padlizsánkrém
padlizsánkrém

A padlizsánokat megmosom és fogpiszkálóval körbe szurkálom. A gázrózsa köré alufóliát helyezek, hogy a lecsurgó lé ne égjen rá. Az égőkre platnit /vaslapot/ helyezek és rárakom sül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Chia puding (bmintbalázs)
Chia puding (bmintbalázs)

Mérd ki a chia magot egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a mandulatejet. Add hozzá a mézet, és keverd jól el az egészet. Lehetőleg egy habverőt használj, mert az elején nagyon könnyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk