500 g darált hús
1 vöröshagyma
1 bagett (nagy)
tej (áztatáshoz)
2 ek fűszerkeverék
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
fűszerpaprika
burgonya (főtt)
A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bagettet, a kész vöröshagymát, a tojásokat, átpréselt fokhagymát, majd megízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Alaposan átkeverjük. A főtt krumplit megtisztítjuk.
Sütőforma aljába (nem kell kizsírozni!) tegyünk egy réteg főtt krumplit (karikára vágva) majd felváltva tegyünk rá húst és negyedekbe vágott krumplit.
Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-45 percet sütjük (sütőfüggő). Savanyúsággal tálaljuk.
1. Felkockázom a sajtot, és egy serpenyőben felteszem sülni egy kis vízben (tényleg kevés vizet teszek hozzá, ami úgyis csak az elején fontos). 2. Fakanállal folyamatosan kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, majd a sütőpapírral kibélelt tepsiben kis halmokat formázunk, pici ellapítjuk. A tetejüket megszórjuk fűszerekkel, magokkal. Előmelegített sütőben 180 foko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megmosom és fogpiszkálóval körbe szurkálom. A gázrózsa köré alufóliát helyezek, hogy a lecsurgó lé ne égjen rá. Az égőkre platnit /vaslapot/ helyezek és rárakom sül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérd ki a chia magot egy nagyobb tálba. Öntsd hozzá a mandulatejet. Add hozzá a mézet, és keverd jól el az egészet. Lehetőleg egy habverőt használj, mert az elején nagyon könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű