500 g darált hús
1 vöröshagyma
1 bagett (nagy)
tej (áztatáshoz)
2 ek fűszerkeverék
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
fűszerpaprika
burgonya (főtt)
A bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük.
A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott bagettet, a kész vöröshagymát, a tojásokat, átpréselt fokhagymát, majd megízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Alaposan átkeverjük. A főtt krumplit megtisztítjuk.
Sütőforma aljába (nem kell kizsírozni!) tegyünk egy réteg főtt krumplit (karikára vágva) majd felváltva tegyünk rá húst és negyedekbe vágott krumplit.
Előmelegített sütőben 200 fokon, kb. 30-45 percet sütjük (sütőfüggő). Savanyúsággal tálaljuk.
A húst 5 centis csíkokra vágjuk és MAGGI Húsvarázs ételízesítővel befűszerezzük, majd az olajban megsütjük. Utána az olajban a borsót megfuttatjuk és leöntjük a 2 dl vízben feloldo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfüvet és mentát alaposan megmossuk, leszárítjuk. A leveleket leszedjük a száráról, majd finomra aprítjuk. Egy edényben minden hozzávalót alaposan összekeverünk, -a cukor l...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűGombóctésztát készítünk: a krumplit megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük, összetörjük. Kihűlés után liszttel összegyúrjuk, 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű