500 g tönkölybúza liszt
1 zacskó (7g) porélesztő
2 teáskanál só
2 teáskanál szőlőcukor
3 dl meleg víz
1 evőkanál olívaolaj
Az élesztőt belekeverjük a lisztbe.
Hozzákeverjük a sót és a szőlőcukrot.
Beleöntjük a vizet és az olajat.
Jól összegyúrjuk.
Félrerakjuk kelni (kb. 1 óra) letakarva.
Amikor megkelt, újra összedolgozzuk.
A kenyérformát zsírozzuk, lisztezzük, beletesszük a tésztát, majd letakarjuk és ismét kelesztjük kb. 20-30 percet.
A sütőt előmelegítjük kb. 200 fokra (alul-felül módban).
Mikor megkelt, átlósan bevagdossuk a tészta tetejét, majd betesszük sülni.
A sütőt párásítjuk, egy vízzel teli kis tepsit rakunk az aljára.
Akkor sült meg, ha szép barna a teteje.
Kivesszük, rácsra tesszük hűlni.
Megkenhetjük egy kis vízzel a tetejét, mert ropogósabb lesz tőle a héja.
Magokat is lehet bele tenni.
A krumplit hejaban megfozzuk,meghamozzuk es kockakra vagjuk A sonkat is aprobb kockakra vagjuk, es osszekeverjuk a krumplival A tejfolt osszekeverjuk a felvert tojasokkal Fusze...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA vizet az aromát össze keverem egy fém kis tálban,ha színezni szeretném a porfestéket feloldom ebben a lében.Ha folyadék akkor a víz mennyiséget csökkentem a színező mennyiségéhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aranygaluskához a tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 2 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ez kb. 10 perc. Közben robotgéppel összekeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes