250g fetasajt
2 evőkanálnyi tejföl
Egy csipet bors
15 szem magozott olivabogyó
3 teáskanálnyi olivaolaj
Az olajbogyókat feldaraboljuk.
A fetát a tejföllel elkeverjük,majd a masszáhiz hozzáadjuk a borsot és az olivabogyókat,és jól összekeverjük(ha hígabbra szeretnénk mehet bele több tejföl).
Díszíthetjük a tetejét olivabogyóval.
Egy órára hűtőbe rakjuk,de akár azonnal is fogyasztható.
Én joghurttal csináltam tejföl helyett,és úgy is nagyon finom.
Szegfűszeg Népies neve: fűszerszegfű, szegecskeEgyike a legrégibb és a legkedveltebb aromájú fűszereknek. A fűszer jellemző, kellemes, fűszeres illatú, kesernyés, édeskés íz...
Elkészítési idő:25 d túrót 1 lapos kk szódabikarbonával és 3 d RÁMÁval, összekeverünk, 1 percre mikróba tesszük, ha elfolyósodott, hozzárakunk 2 mk vegetát, 1 púpos kk paprikát, ½ reszelt hagymá...
Elkészítési idő:A tojássárgákat kikeverjük a többi hozzávalóval, fűszerezzük, joghurttal vagy tejföllel lazítjuk az állagát. A masszát a főtt tojásfehérjékbe töltjük.
Elkészítési idő: 45 perc