30 dkg sovány túró
4 evőkanál natúr krémsajt
1 citrom reszelt héja
4 kávéskanál citromlé
folyékony édesítőszer vagy cukor ízlés szerint
2 alma
2 narancs
5 dkg szeletelt mandula
Elkészítés:
1. A túrót villával nagyon alaposan áttörjük, a krémtúróval, a citromhéjjal, a fele citromlével és édesítőszerrel simára keverjük.
2. Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, a húsát vékony gerezdekre vágjuk. A maradék citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük.
3. A túrókrémet 4 tálba szétosztjuk, a gyümölcsöket elosztjuk rajta, a mandulával megszórjuk, citromfűlevelelkel díszítve azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A sütőt 230 fokra melegítjük. Sütőbe tehető, nagyobb lábasban, a vajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk a hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, picit kikeverjük, hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Végül beletesszük az olajat is. Vék...
Elkészítési idő: 5 perc + sütés Nehézség: KönnyűA sütőtálat (gyümölcstortaformát) kiolajozzuk és az aljára fektetjük a sonka szeleteket. Jöhet rá a felkarikázott cukkini, majd a felvert fűszerekkel ízesített tojás. Következnek a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát puhára főzöm, krumplinyomóval megtöröm és hagyom kihűlni. Amikor meghűlt, hozzáadom a reszelt parmezánt, a tojást, az aprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes