25 dkg málna
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
fél citrom reszelt héja
A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy tálba tesszük a cukorral és robotgéppel pépesítjük. A habot felverjük, a málnát hozzákeverjük, majd a citromhéjat is beledolgozzuk. Hűtőbe tesszük egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tálkákba, poharakba kanalazzuk, a félretett málnaszemekkel díszítjük.
A tejszínt a kikapart vaníliamagokkal és a rúddal felforraljuk, a tojássárgát a cukorral és a sóval simára keverjük, majd hozzáöntjük egy szűrőn a vaníliás tejszínt. A keveréket új...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 3 tojás sárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot, a csapott evőkanál lisztet simára keverjük, 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában megpirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Ezután kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet feltesszük forrni a zabpehellyel együtt, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Utána levesszük a tűről, mézzel és fahéjjal ízesítjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű