5 l tej,
10 % os ecet
esetleg ízlés szerinti fűszerek
5l Tej (3.5 %) - os a tejett egy nagyobb fazékban felteszem főni, amikor már fel főtt lehuzom a tüzről és 15-20 percet hagyom hűlni ezután teszek bele 4-5 evőkanál 10%os ecetet és lasan kavargatom ha még nem válna el a Tej a savótól akkor még 1 kanál ecetett lehet tenni bele ha szépen ösze állt akkor veszek egy nagyobb szűrőt ki bélelem egy nagy gézlapal(textilpelenkával) le szűrőm és össze csavarom a textil adig csavarom amig már nem jönn lé ? ezután ugy ahogy van hűtőbe teszük 1 északára és másnap csomagoljuk ki és fogyaszuk , ízlés szerint fűszerezhető: kömény mag, snidling, chili
A bacont kisütöm, hagymát megdinsztelem rajt. Pici lisztet szórok rá és felöntöm borral. Felfőzöm. Fűszerezem, rá teszem a gombát és összefőzöm. Fokhagyás pirított kenyérrel és bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tojások fehérjét csipetnyi sóval keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sajtot. 2. Diónyi gombócokat formálunk a masszából és bő, forró olajban magas lángon pirosr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: a friss élesztőt felfuttatjuk a cukorral, a hozzávalókat összekeverjük. 1 óra alatt 2*-ére kelesztjük Töltelék: Sonkát vékony kockára vágjuk, olajon átpirítjuk (ne legy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, és éles késsel 2 mm vékony szeletekre vágjuk. A sütéshez 5 cm-es rétegben olajat forrósítunk 180 fokra egy nagy lábosban. Az olaj hőmérséklet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű