5 l tej,
10 % os ecet
esetleg ízlés szerinti fűszerek
5l Tej (3.5 %) - os a tejett egy nagyobb fazékban felteszem főni, amikor már fel főtt lehuzom a tüzről és 15-20 percet hagyom hűlni ezután teszek bele 4-5 evőkanál 10%os ecetet és lasan kavargatom ha még nem válna el a Tej a savótól akkor még 1 kanál ecetett lehet tenni bele ha szépen ösze állt akkor veszek egy nagyobb szűrőt ki bélelem egy nagy gézlapal(textilpelenkával) le szűrőm és össze csavarom a textil adig csavarom amig már nem jönn lé ? ezután ugy ahogy van hűtőbe teszük 1 északára és másnap csomagoljuk ki és fogyaszuk , ízlés szerint fűszerezhető: kömény mag, snidling, chili
A fehér kolbászt minden oldalról átsütjük az olajon. Kivesszük a kolbászt, és az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt répát, és egy ke...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű• A csirkemellet összekockázzuk, egy magasabb falú tálba rakjuk és hozzáadjuk a kívánt fűszereket. Sót és borsot mindenképpen érdemes beletenni, de ízlés szerint paprikával, zöld f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Megforgatjuk zsemlyemorzsában és bő forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA húst szeletelés után kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk a szeleteket. A paprikát felcsíkozzuk, a kolbászt szeleteljük, a sajtot szintén. A hús szelet közepére rakosgatjuk a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű