Csirkemell sonka
> 250 g csirkemell
> Ízlés szerint só, bors, fokhagyma, erős paprika vagy zöld fűszerek
> A csirkemellet összekockázom, egy magasabb falú tálba rakom és hozzáadom a kívánt fűszerezést. Sót és borsot mindenképpen érdemes bele tenni, de ízlés szerint paprikával, zöld fűszerekkel vagy erős paprikával bolondítható.
> Az egészet botmixerrel pürésítem és ha szép egyenletes, alufóliára rakom és összetekerem, a végeit jó szorosan összetekerem, hogy egy szép szoros és feszes rúd legyen belőle. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 30 percig sütöm, majd kiveszem, hagyom kihűlni, leszedem az alufóliát és hidegen vékony szeletekre szelem. A legegyszerűbb hűtő hidegen szelni.
A fügéket a tetejükön átlósan bevágtam, de nem vágtam végig, különben szétesik. Ebbe a kis vájatba tettem a gorgonzolából (jól beletömködtem a puha sajtot), majd mindegyik töltött...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegtisztítjuk a burgonyát és a cukkinit, majd lereszeljük. A keletkezett levet leöntjük. Beletesszük a lisztet, a felvert tojásokat, fekete borsot, és a vöröshagymát. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, a végeit eltávolítjuk, a zöldséget hosszában kettévágjuk. A belső, magos részt kikaparjuk, a cukkinicsónakot sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Enyhén sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű