300 g cukor,200 g sűrített tej(én mizót használtam),150 ml víz(ezt majd a cukorhoz és a tejhez kell hozzáönteni), 19 g zselatin,125 ml víz(ez a zselatinhoz kell hozzáadni), 350 g fehér csoki(én bocit használtam), és Sugarflair színezőt használtam.
A cukrot a sűrített tejjel és a vízzel össze kell főzni egészen addig amíg a cukor teljesen elolvad és egy nagyon híg egyveleget kapsz, ebbe kell beleönteni a megdagadt zselatint és elkavargatni addig amíg egynemű nem lesz. Ezután a feldarabolt csokira ráöntjük a forró egyveleget,picit hagyjuk hogy olvassza a csokit és utána addig kavarjuk amíg a csoki teljesen fel nem olvad.Ha teljesen felolvad jöhet bele a gél állagú színezék bármilyen amilyet szeretnétek,csak óvatosan kavarjátok hogy ne keletkezzen a masszában buborék mert később az majd a tortán is előjön(én sajnos ezt a narancs színűnél nem túl óvatosan kavartam és volt is pár buborék rajta).Ezután hagyni kell kihűlni nem kell teljesen hidegnek lennie inkább csak testhőmérsékletűnek kell lennie:) Fontos hogy a bevonandó torta jól le legyen hűtve mert ha nem elég hideg, a glazúr nem fog megfagyni/megmaradni rajta:) és már kész is:) .
A félfőre vágott, kis fej vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megdinsztelem. Hozzáadom a bort és a fűszereket, majd ha a levét elfőtte, beleteszem a feldarabolt májat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szirupot készítjük el. Tegyük a cukrot és a vizet egy lábasba és tegyük fel főni, amikor felfőtt, alacsony lángon még főzzük 35 percig, közben kavargassuk. Végezzük el a golyó te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom. Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés és újraoltás (zselatinnal): 1. Öntsük a kókusztejet egy lábasba, és hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra, mely a baktériumok számára a legideálisabb hőmérsékl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű