0,5 kg közepes
10 dkg juhtúró
őrölt köménymag
só
pirospaprika
kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
10 dkg füstölt sajt
A gombát meg tisztítjuk, a szárait és a sérült gombafejeket apró kockákra vágjuk, majd a többi összetevővel, a sajt kivételével egybe vegyítjük. Megtöltjük vele a gomba fejeket és ráreszeljük a füstölt sajtot. Ha több lett a töltelék a tepsibe simítjuk, és arra tesszük a megtöltött gombafejeket. Sütőben 180 fokon megsütjük. Köretnek adhatunk hozzá tört burgonyát vagy párolt zöldséget. Egyébként lehet apró kockára vágott és kisütött füstölt, vagy húsos szalonnát is belekeverni, nem fogja elrontani.
Sztori: Egy alkalommal kicsit sok körözöttet készítettem, és amikor már második alkalommal ettem belőle, azon kezdtem el gondolkozni, hogy mire is tudnám a többit felhasználni. Volt otthon gombám és el kezdtem gondolatban összepárosítani. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett.
Első lépésben tisztítsd meg, és mosd meg a spárgát. Ehhez törd le a szárát ott, ahol természetesen elpattan, és zöldséghámozóval hámozd meg a feje attól kezdődően, ahogy egy répát...
Elkészítési idő: 15 percA túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő:1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk. 2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott nar...
Elkészítési idő: