Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Körözöttes töltött gombafejek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg közepes
10 dkg juhtúró
őrölt köménymag

pirospaprika
kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2-3 ek zsemlemorzsa
10 dkg füstölt sajt

Elkészítés:


A gombát meg tisztítjuk, a szárait és a sérült gombafejeket apró kockákra vágjuk, majd a többi összetevővel, a sajt kivételével egybe vegyítjük. Megtöltjük vele a gomba fejeket és ráreszeljük a füstölt sajtot. Ha több lett a töltelék a tepsibe simítjuk, és arra tesszük a megtöltött gombafejeket. Sütőben 180 fokon megsütjük. Köretnek adhatunk hozzá tört burgonyát vagy párolt zöldséget. Egyébként lehet apró kockára vágott és kisütött füstölt, vagy húsos szalonnát is belekeverni, nem fogja elrontani.
Sztori: Egy alkalommal kicsit sok körözöttet készítettem, és amikor már második alkalommal ettem belőle, azon kezdtem el gondolkozni, hogy mire is tudnám a többit felhasználni. Volt otthon gombám és el kezdtem gondolatban összepárosítani. Nem bántam meg, mert nagyon finom lett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spárga hollandi mártással
Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék
Spárga hollandi mártással

Első lépésben tisztítsd meg, és mosd meg a spárgát. Ehhez törd le a szárát ott, ahol természetesen elpattan, és zöldséghámozóval hámozd meg a feje attól kezdődően, ahogy egy répát...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LISZTEK AZ IR ÉTRENDBEN
LISZTEK AZ IR ÉTRENDBEN

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marcipános szaloncukor
Marcipános szaloncukor

1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk. 2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott nar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk