- 3-4 fej gomba (bármilyen, én barna csiperkét vettem)
- 500 g spenót
- 200 g bacon
- kevés kemény sajt a tetejére
- 6 tojás
- só, bors, kakukkfű
Először is válassz olyan serpenyőt, amelyet sütőbe is be tudsz tenni.
A bacont pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott gombát. Amíg a gomba sül, mosd meg a spenótleveleket, és tépkedd bele a serpenyőbe a gombához (késsel vagy ollóval is belevagdoshatod). Szórd meg borssal, sóval és kakukkfűvel. Verd fel a tojásokat és öntsd rá a baconös zöldségekre. Forgasd át kicsit a tojással, majd szórd meg kevés reszelt sajttal, és mehet a sütőbe: 180 fokon kb. 15-20 perc alatt átsül.
Tálald friss retekkel, újhagymával, paradicsommal.
Először a rizst megmossuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Amikor elkezd főni, fedőt teszünk rá, és kb. 25 percig hagyjuk így párolódni. Időközönként átkeverjük. Amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMájat daraboljuk Resztel májat csinálunk Olajon/vajon hagyma pirít, rá pirospaprika, arra a paradicsom és paprika darabolva, rá pici víz, lefed, párol kicsit.Fedő le, máj bele. (...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, és ezután a margarint belemorzsoljuk. Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSerpenyőben lepirítjuk a negyedelt kolbászt, majd a lassúfőzőbe tesszük. A visszamaradt zsiradékon enyhén megkérgesítjük a felkockázott marhalapockát, ezt is a gép tartályába szedj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű