1 db sárgarépa
1 db zeller
5 db zellerlevél
1 db karalábé
1 db fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 kis db kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes fej lila hagyma
1 kis db karfiol
1 db brokkoli (kis)
1 közepes db tv paprika
A hozzávalókat apró rostélyú húsdarálón összedaráljuk.
Villámgyorsan jégkockatartókba, illetve ha nincs, akkor műanyag tojástartókba rakjuk, és mélyhűtőben lefagyasztjuk.
24 óra elteltével műanyag tárolóba, vagy zacskóba rakjuk a megfagyott zöldségkockákat, felhasználásig fagyasztóban tartjuk.
Felhasználáskor 1-2 kockát szükség szerint gond nélkül ki tudunk venni a tárolóból, nem fagynak össze.
A húst nagyon apróra kell darálni.
A hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA falafel elkészítése a csicseriborsó előkészítésével kezdődik. Ehhez áztasd be a csicseriborsókat egy éjszakára hideg vízbe. Figyelj arra, hogy jó bőven lepje el a víz, mert igenc...
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk,a gombát tisztítjuk ,fel daraboljuk,megpároljuk a hagymát,rátesszük a gombát,só,bors ,fokhagymapor,majoránna,tárkony ,ízesítésnek,ha megpuhult a gomba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, és legalább 1 órán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű