Családireceptkönyv.hu

Tócsni


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 krumpli (személyenként)
liszt
1 gerezd fokhagyma

törött bors
olaj
petrezselyem (opcionális)
reszelt sajt
1 pohár tejfel

Elkészítés:


Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és hagyd a vízben. A fokhagymát pucold meg. (ha petrezselymet is teszel bele, mosd meg, szedd le a leveleit és vágd apróra) Reszeld le a krumplit, (ha levet ereszt, csavard ki) add hozzá a fűszereket, majd úgy adagold a lisztet, hogy lágy nokedli tésztád legyen. Egy serpenyőbe önts 1 ujjnyi olajat, forrósítsd fel és tegyél bele egy evőkanálnyit a masszából. Azonnal lapítsd is el .Annyi kanállal tegyél a serpenyőbe, amennyi ellapítva elfér benne. A lángot vedd lejjebb, hogy átsűlhessen a tócsni, de ne égjen meg. Ha sárgul a széle, fordítsd meg.Mindkét oldalát süsd pirosra. Ha megsült, jól csöpögtesd le és papírtörlővel kibélelt tányérba vagy fémszitába szedd.
Reszelt sajttal, fokhagymás tejfellel forrón tálald.
Tejfölös mártogatós: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, elkeverjük a tejföllel, egy kevés vegetával, és a tócsni mellé kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


• A zsiradékban (olajban) sült dolgokat én nem papírtörlőre szedem. Tapasztalat szerint ropogósabb marad, és a zsiradék is jobban lecsöpög, ha egy nagyobb fémszitába szedjük, ami alá odatettünk egy megfelelő nagyságú edényt a lecsöpögő zsíradék felfogására.

• A tejfelbe keverhetsz kevés vegetát is

• Feltétnek is adható

Tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bálint
Rizseshús
Rizseshús

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Velencei csirkemáj
Velencei csirkemáj

A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáskrém
Tojáskrém

Tegyük fel a tojásokat főni. Ha megfőttek, hűtsük le őket langyosra, majd óvatosan szedjük le a héjukat. Mossuk meg őket, és válasszuk szét a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját törj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hàzi csirkemàjpàstétom  by Renáta Varga Májovská
Hàzi csirkemàjpàstétom by Renáta Varga Májovská

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk