3 krumpli (személyenként)
liszt
1 gerezd fokhagyma
só
törött bors
olaj
petrezselyem (opcionális)
reszelt sajt
1 pohár tejfel
Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és hagyd a vízben. A fokhagymát pucold meg. (ha petrezselymet is teszel bele, mosd meg, szedd le a leveleit és vágd apróra) Reszeld le a krumplit, (ha levet ereszt, csavard ki) add hozzá a fűszereket, majd úgy adagold a lisztet, hogy lágy nokedli tésztád legyen. Egy serpenyőbe önts 1 ujjnyi olajat, forrósítsd fel és tegyél bele egy evőkanálnyit a masszából. Azonnal lapítsd is el .Annyi kanállal tegyél a serpenyőbe, amennyi ellapítva elfér benne. A lángot vedd lejjebb, hogy átsűlhessen a tócsni, de ne égjen meg. Ha sárgul a széle, fordítsd meg.Mindkét oldalát süsd pirosra. Ha megsült, jól csöpögtesd le és papírtörlővel kibélelt tányérba vagy fémszitába szedd.
Reszelt sajttal, fokhagymás tejfellel forrón tálald.
Tejfölös mártogatós: a fokhagymát fokhagymanyomóval áttörjük, elkeverjük a tejföllel, egy kevés vegetával, és a tócsni mellé kínáljuk.
• A zsiradékban (olajban) sült dolgokat én nem papírtörlőre szedem. Tapasztalat szerint ropogósabb marad, és a zsiradék is jobban lecsöpög, ha egy nagyobb fémszitába szedjük, ami alá odatettünk egy megfelelő nagyságú edényt a lecsöpögő zsíradék felfogására.
• A tejfelbe keverhetsz kevés vegetát is
• Feltétnek is adható
Először tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt. Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt. Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megtisztít...
Elkészítési idő: 30 percA hozzávalókat összekeverem a granolához a dió kivételével, ezt később adom majd hozzá. A masszát 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd átforgatom az egészet, ekk...
Elkészítési idő: 60 percSzeleteljük fel a gombát kisebb darabokra. Ha kicsik a gombák, akkor nem kell felvagdosni. Keverjük össze a fokhagymát az olajjal, a sóval és a többi fűszerrel, az így kapott fűsze...
Elkészítési idő: 1 óra