2 tojásfehérje
35 g kókuszreszelék
csipet só
1 ek. (barna) rizsliszt (12 g), ha ez nem áll rendelkezésre, 1 csapott ek. étkezési keményítő/pudingpor
60-100 g cukornak megfelelő édesítő ízlés szerint (én 20 db édesítőtablettát tettem bele porítva, így nagyon édes lett)
ízlés szerint lehet ízesíteni rumaromával, vaníliával, vagy lehet bele keverni reszelt, vagy darabokra vágott magas kakaótartalmú étcsokoládét
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a habosítás vége felé hozzáadjuk az édesítőt is. Hozzáforgatjuk a kókuszreszelék és a rizsliszt keverékét, esetleg a további ízesítőanyagokat (A rizsliszt azért kell, hogy ne essen össze a kókuszcsók, ropogós legyen.) Szilikonos sütőpapírra egy teáskanállal halmokat készítünk, 150 fokon sütjük, a sütőajtót egy fakanál nyelével kitámasztjuk, hogy résnyire nyitva maradjon. Kb. 10-15 perc alatt készül el, amikor pirulni kezd, már jó.
kovaszlabor.blog.hu/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a gombát alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük. 2 A vöröshagymát finomra aprítjuk, és a felhevített olajon kissé megpirítjuk. 3 Aztán rádobjuk a felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd lereszeljük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húst, a tojást és a zsemlemorzsát, fűszerezzük és a zúzott fokhagymát és az apróra vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt , a lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszunk tésztát. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű