10-15 dkg meggy, /vagy eper, vagy sárgabarack/
1 tojásfehérje
15 dkg cukor
A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz belőle.
Lehűtve, poharakba desszertként, de süteményhez adva is tálalhatjuk.
Készíthető eperből, málnából,s.barackból, ribizliből, szilvából stb. is.
Sokáig nem tartható, mert a gyümölcs, levet enged, ami az alján összegyűlik, ezért javasolt az egyszerre elfogyasztott mennyiség készítése.
Kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott kolbászt. Ha már szépen kisült a zsírja, hozzáadjuk a szeletelt lilahagymát, és folyamatos kevergetés mellett dinszteljük. Beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választom. A zsemléket úgy vágom el, hogy a felső fele legyen kisebb, ez lesz a kalapja. A zsemlék belsejét kivájom, és összekeverem a tojássárgákkal, a túróval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTomatensaft kurz aufkochen, über den Couscous gießen. Beiseite 20 Minuten quellen lassen. Mit einer Gabel nach und nach krümelig auflockern. Zwiebeln und Knoblauch fein würfeln. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd felszeleteljük. A darált csirkemellet kevés margarinon lepirítjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát, majd együtt tovább pirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű