Családireceptkönyv.hu

gyümölcshabok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-15 dkg meggy, /vagy eper, vagy sárgabarack/
1 tojásfehérje
15 dkg cukor

Elkészítés:





A meggyet megmosom, kimagozom. Egy mélyebb edénybe teszem, hozzáadom a tojásfehérjét és a cukrot. Kézi mixerrel /habverővel/ addig verem, amíg egészen kemény hab nem lesz belőle.
Lehűtve, poharakba desszertként, de süteményhez adva is tálalhatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthető eperből, málnából,s.barackból, ribizliből, szilvából stb. is.
Sokáig nem tartható, mert a gyümölcs, levet enged, ami az alján összegyűlik, ezért javasolt az egyszerre elfogyasztott mennyiség készítése.

gyümölcshabok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gundel palacsinta
Gundel palacsinta

A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, majd kisütjük a palacsintákat. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd felfőzzük. A máz hozzávalóit gőz felett megolvasztjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Üvegbe és kész

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpehelylángos
Zabpehelylángos

Fél bögre zabpelyhet felöntök annyi tejjel, hogy ellepje.Fél óra alatt szépen megázik.Utána hozzákeverek 1 tojást, pici sót. Serpenyőben nagyon kevés olajat felforrósítok és az egé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk