68 dkg liszt
68 g tojássárgája
68 g porcukor
8 g só
68g vaj
330 ml tej
3 dkg élesztő
Az élesztőt felfuttatjuk. Addig a többi hozzávalót előkészítjük egy nagy tálba. Ha kész az élesztő bele borítjuk és összegyúrjuk. A tésztát kb 50 percig kelesztjük, utána 9 kis cipót csinálunk belőle és megint kb 50 perc kelés. Mikor megkelt tojással megkenjük a tetejét szórunk rá szezámmagot és mehet a sütőbe.
180 fokon kb 20 perc
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát és paradicsomot vágd fel kisebb darabokra. Dobj be mindent a robotgépbe maximum fél percre. Maradjuk darabos! Egy evőkanálnyi adagból lesz egy szalámid. Ez az ada...
Elkészítési idő: 8,5 óra Nehézség: KönnyűElőkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombócokhoz a húst ízesítjük sóval, borssal, az áttört fokhagymával. A kisebb fej vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ezt is a darál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű