1 db csirkemell filé
1 evőkanál Norbi liszt
1 db tojás
0.5 dl tej
10 dkg sajt (reszelt vagy tömlős natúr)
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
olaj v. zsír a sütéshez
A csirkemelleket falatkákra vagdaljuk.
A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a sajtot.
A husikat belekeverjük a masszába, és villával egyenként forró olajban rakjuk és kisütjük. Vigyázzunk, ne érjenek egymáshoz, mert könnyen összeragad.
Köretként most kelkáposztapüré volt a hús mellé.
Egy fél fej kelkáposztát sós, borsos, fokhagymás, őrölt köményes vízben megfőzünk, botmixerrel pürésítjük, majd kevés vajjal krémesre keverjük.
Nyers alma-cékla salátával isteni finom. 2 kisebb céklát és 1 zöldalmát lereszelünk. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, balzsamecettel és pici lovely sweettel. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Megfőzzük a hozzávalókat, amíg kásás nem lesz. Ízlés szerint gyümölcsöket teszünk a tetejére.
Elkészítési idő: 10 p Nehézség: KönnyűA pórét meghámozzuk, felkarikázzuk, és 8,5 dl forrásban lévő, sós vízben 8 percigfőzzük. Közben a csirkemelleket megmossuk, szárazratöröljük, és kissé kiklopfoljuk. Ahússzeletek m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűturmixolni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A kockára vágott krumplit forró sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tejjel és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű