1 db csirkemell filé
1 evőkanál Norbi liszt
1 db tojás
0.5 dl tej
10 dkg sajt (reszelt vagy tömlős natúr)
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
olaj v. zsír a sütéshez
A csirkemelleket falatkákra vagdaljuk.
A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a sajtot.
A husikat belekeverjük a masszába, és villával egyenként forró olajban rakjuk és kisütjük. Vigyázzunk, ne érjenek egymáshoz, mert könnyen összeragad.
Köretként most kelkáposztapüré volt a hús mellé.
Egy fél fej kelkáposztát sós, borsos, fokhagymás, őrölt köményes vízben megfőzünk, botmixerrel pürésítjük, majd kevés vajjal krémesre keverjük.
Nyers alma-cékla salátával isteni finom. 2 kisebb céklát és 1 zöldalmát lereszelünk. Ízesítjük őrölt köménnyel, sóval, borssal, balzsamecettel és pici lovely sweettel. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
majd a krémbe kevered a diót és a pudingot a margarinnal sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krém.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk az elkészítéshez. Kicsit kell csak sózni. 1 óra kelés után te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű