menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó szaloncukor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
300 g dió (darált)
200 g keksz - háztartási (darált)
150 g sárgabarack lekvár
3 teáskanál sárgabarack (aszalt)
A bevonáshoz
300 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)

A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.

Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk, belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)

Közben a csokoládét apróra vágjuk, és gőz felett felolvasztjuk.

4
A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.

5
Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti szaloncukrok.
Zserbó szaloncukor recept 10. fázisfotó

Elkészítés:


http://aprosef.hu/zserbo_szaloncukor_recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Avokádókrém,citromos
Avokádókrém,citromos

A kivájt avokádóhússal és minden alkotóelemmel aprítógépbe tettem és turmixoltam.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PARADICSOMOS HALKONZERV HAZILAG
PARADICSOMOS HALKONZERV HAZILAG

A halat keresztbe vagva vastagabbra szeleteltem A hagymat,fokhagymat is felszeleteltem Egy vastagfalu inox edenybe olajat ontottem kb. 4 evokanalnyit Beletettem a felszeletelt h...

Elkészítési idő: 5 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokoládészirup narancsvirággal
Csokoládészirup narancsvirággal

A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és egy habverővel finomra keverjük. Majd hozzákeverjük a finomra aprított csokoládét, és összefőzzük. És előkészítjük a többi hozzávaló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Túró és sajt készítése
Túró és sajt készítése

1 liter joghurtot vagy aludttejet lassan melegítek egy evőkanál ecettel és a sóval, de nem forralom fel! Néha megkeverem. Amikor látom, hogy a tej kicsapódott, konyharuhával kibél...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk