A töltelékhez
300 g dió (darált)
200 g keksz - háztartási (darált)
150 g sárgabarack lekvár
3 teáskanál sárgabarack (aszalt)
A bevonáshoz
300 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk, belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)
Közben a csokoládét apróra vágjuk, és gőz felett felolvasztjuk.
4
A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.
5
Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti szaloncukrok.
Zserbó szaloncukor recept 10. fázisfotó
A tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lilahagymát finomra vágjuk. Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a maj...
Elkészítési idő: 20 perc1. Zagrijati ulje pa prziti piletinu sjecenu na kocke par minuta pa joj dodati oba luka sitniüo sjecena i kratko dinstati, jelo vrjeme mjesati. Dodati sad pasirani paradajz, zaci...
Elkészítési idő:Als erstes wird die Zuchini mit einem Messer der Länge nach halbiert und ausgehöhlt. Anschließend leicht mit Salz bestreuen, sodass das restliche Wasser aus der Zucchini gezogen wi...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, majd kevés kókuszolajon (én 4 evőkanállal használtam) teflonserpenyőben megsütjük. Sütés közben néhány percenként megkavarjuk, fakanállal kisebb darab...
Elkészítési idő: