A töltelékhez
300 g dió (darált)
200 g keksz - háztartási (darált)
150 g sárgabarack lekvár
3 teáskanál sárgabarack (aszalt)
A bevonáshoz
300 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük kb 20 percre, hogy jól lehűljön.
Ha lehűlt, akkor kézzel kis szaloncukrokat formázunk, belőle tálcára tesszük, és pár percre betesszük a fagyasztóba. (kb 5 perc)
Közben a csokoládét apróra vágjuk, és gőz felett felolvasztjuk.
4
A fagyasztóból kivett szaloncukrokat a csokoládéba mártjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és hagyjuk, hogy a csokoládé megszáradjon.
5
Én sütőpapírból vágtam kis lapokat, amihez alufóliát és színes fóliát használtam, hogy lecsomagoljam. Így valóban úgy néznek ki, mint a bolti szaloncukrok.
Zserbó szaloncukor recept 10. fázisfotó
1. Ha nincs előre megfőzött kölesünk fél bögre kölesből, háromszoros vízmennyiséggel 20 perc alatt főzzünk. Lefedve hűtsük ki. Nem baj, ha a kölest kicsit túlfőzzük és ragacsos les...
Elkészítési idő:A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom az aprított kaprot, a nagyon apró kockára vágott lila – és új hagymát, sózom, borsozom majd jól összekeverem. A gomba...
Elkészítési idő:Egy tálban össze kell keverni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem ha...
Elkészítési idő: