Családireceptkönyv.hu

HÁZI VAJAS KIFLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés:


Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, hagyom kelni 30 percig, majd lekenem a tetejét vízzel és 220 fokon 15-20 percig sütöm. Amikor megsült újból lespriccelem vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


HÁZI VAJAS KIFLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi majonéz (paleo)
Házi majonéz (paleo)

Egy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegán májkrém
Vegán májkrém

Konzerv gombát használtam, de lehet frissből is:) kb 1 órára beáztattam vízbe a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát olajon pároltam, majd az egészet leturmixoltam a gombával, fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Rakott bolognai spagetti
Rakott bolognai spagetti

Megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst és a só, bors pirospaprikát. Közben a spagettit lobogó, forró vízbe dobjuk, teszünk hozzá egy nagy csipet sót és egy evőkanál olajat. 8-10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar grízgaluska
grízgaluska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk