Családireceptkönyv.hu

HÁZI VAJAS KIFLI


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Elkészítés:


Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, hagyom kelni 30 percig, majd lekenem a tetejét vízzel és 220 fokon 15-20 percig sütöm. Amikor megsült újból lespriccelem vízzel.

Trükkök, tippek, praktikák:


HÁZI VAJAS KIFLI

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Gefüllte Aubergine mit Käse überbacken
Gefüllte Aubergine mit Käse überbacken

Die Auberginen in Salzwasser ca. 5 - 10 Minuten kochen. Dann der Länge nach halbieren und aushöhlen, aber einen 1 cm breiten Rand stehen lassen. In 1 TL Öl Zwiebeln, Knoblauch,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hàzi csirkemàjpàstétom  by Renáta Varga Májovská
Hàzi csirkemàjpàstétom by Renáta Varga Májovská

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli, fantasztikus íze v
Burgonyás tésztába tekert virsli, fantasztikus íze v

A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres paradicsomlekvár (Chatni)
Fűszeres paradicsomlekvár (Chatni)

A hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.

Elkészítési idő: 2 óra (min)
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk