50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, hagyom kelni 30 percig, majd lekenem a tetejét vízzel és 220 fokon 15-20 percig sütöm. Amikor megsült újból lespriccelem vízzel.
Egy magasfalú keverőedénybe rakd bele a tojást, a sót, a mustárt és a citromlevet, keverd fel és közben nagyon lassan adagold hozzá a folyékony kókuszolajat is. Figyelj rá, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKonzerv gombát használtam, de lehet frissből is:) kb 1 órára beáztattam vízbe a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát olajon pároltam, majd az egészet leturmixoltam a gombával, fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst és a só, bors pirospaprikát. Közben a spagettit lobogó, forró vízbe dobjuk, teszünk hozzá egy nagy csipet sót és egy evőkanál olajat. 8-10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű