50 g búzadara
60 ml víz
250 g káposzta
0.5 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1.5 ek görög joghurt
2 ek zsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Sütőzsiradék
1 dl olívaolaj
A darát egy edénybe tesszük, elkavarjuk a vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
A káposztát almareszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk.
A darához adjuk a káposztát, hagymát, az áttört fokhagymát, sűrített paradicsomot és a joghurtot. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, jól elkeverjük.
A masszából nedves kézzel nem túl nagy golyókat formázzunk, ellapítjuk, majd a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.
TamásSzendvicskrém Besamelmártást készítünk: kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadunk egy kis lisztet, néhány percig pirítjuk, végül felöntjük a tejjel. Felforraljuk, sózzuk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemájat és levágjuk róla az ereket, a hártyákat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rajta epe, mert megkeseríti a májat, majd a két lebeny között kettévágjuk. Csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk. 2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyereket megkenjük vékonyan a vajjal és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A húsos tarját egész vékony csíkokra vágjuk, a hagymaszárat apró darabokra, a sárga paprikát kise...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű