menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztás tallérok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 g búzadara
60 ml víz
250 g káposzta
0.5 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1.5 ek görög joghurt
2 ek zsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Sütőzsiradék
1 dl olívaolaj










Elkészítés:


A darát egy edénybe tesszük, elkavarjuk a vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
A káposztát almareszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk.
A darához adjuk a káposztát, hagymát, az áttört fokhagymát, sűrített paradicsomot és a joghurtot. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, jól elkeverjük.
A masszából nedves kézzel nem túl nagy golyókat formázzunk, ellapítjuk, majd a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paprikát, paradicsomot, kevés vízzel, és lassú tűzön m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Királyi palacsinta recept
Királyi palacsinta recept

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SZILVÁSGOMBÓC EGYSZERŰEN
SZILVÁSGOMBÓC EGYSZERŰEN

0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Uborkás – hagymás túrókrém
Uborkás – hagymás túrókrém

A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk