50 g búzadara
60 ml víz
250 g káposzta
0.5 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
1.5 ek görög joghurt
2 ek zsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Sütőzsiradék
1 dl olívaolaj
A darát egy edénybe tesszük, elkavarjuk a vízzel, és hagyjuk kb. 10 percet állni.
A káposztát almareszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk.
A darához adjuk a káposztát, hagymát, az áttört fokhagymát, sűrített paradicsomot és a joghurtot. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, jól elkeverjük.
A masszából nedves kézzel nem túl nagy golyókat formázzunk, ellapítjuk, majd a forró olajban, közepes hőmérsékleten, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük.
A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. 2. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: - A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk, majd hűtőbe tesszük. - Egy nagyobb serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk, update panírban megforgatjuk és forró olajban kisütjük. Lehet sütőpapíros tepsin a sütőben is készre sütni!
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű