1 ek szezámmag
25 dkg finomliszt
1/2 teáskanál só
1/2 tk cukor
1,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
4 ek olaj
szór: 2 ek szezámmag
1 ek olaj
A szezámmagot zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk.
1, 5 dl langyos vízbe beletesszük a fél teáskanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztbe belekeverjük a sót, egy evőkanál szezámmagot, 4 evőkanál étolajat, majd a felfuttatott élesztőt. Kézzel simára gyúrjuk és meleg helyen kb. fél óráig kelesztjük.
Miután megkelt kinyújtjuk lisztezett felületen téglalap alakúra. Megkenjük 1 evőkanál étolajjal és megszórjuk a maradék szezámaggal.
1 cm széles csíkokat vágunk, ezekből rudakat sodrunk és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. Kevés vízzel megkenjük a tetejét. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.
A víz és a cukor az edénybe tesszük és 5 P/100F/3F A hideg vizet és a citrom levet hozzá adjuk 3MP/3F A tojás fehérjét hozzá adjuk és 3MP/4F A masszát kb 4 cm magas edénybe tes...
Elkészítési idő: 15 percA tejet felforralom. Ha gyöngyözve forr, óvatosan beleteszem az ecetet és lehúzom a tűzről. Ha kicsapódott a savó, leszűröm. Ízesítem sóval és fokhagymával (bármivel), és konyharu...
Elkészítési idő: 10 percEgy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben a gyógykészítmény...
Elkészítési idő: