Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Burgonyaropogós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

50 dkg burgonya
2 tojás sárgája
8 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa

szerecsendió
étolaj a sütéshez

Elkészítés:



A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.

Burgonyaropogós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Teljes kiőrlésű kenyér
Teljes kiőrlésű kenyér

Az élesztőt a liszttel, csipet sóval és cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, élesztőt, olajat. Összedolgozzuk, közbe lassan hozzáadjuk a vizet. Megszórjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vadas
Vadas

A húst (egészben), a zöldségeket (felvágva nem túl kicsire), a hagymát (felkarikázva nem túl vékonyra) feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, 2-3 babérlevelet és sót teszünk b...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
A tökéletes rizottó titka
A tökéletes rizottó titka

A második legfontosabb dolog a főzéshez használt alaplé. Ugyan a rizottó megfőne vízben is, de éppen a krémessége nagy részét és az intenzív ízét veszítené el. Ezért mindenképpen a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött lángos
Töltött lángos

A tésztát összegyúrtam, majd egy órát kelesztettem, lisztezett deszkán kinyújtottam, majd köröket szaggattam és kihúzkodtam lángos formára, majd az egyik felére rákanalaztam a resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk