Hozzávalók
50 dkg burgonya
2 tojás sárgája
8 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
só
szerecsendió
étolaj a sütéshez
A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.
Az élesztőt a liszttel, csipet sóval és cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, élesztőt, olajat. Összedolgozzuk, közbe lassan hozzáadjuk a vizet. Megszórjuk...
Elkészítési idő:A húst (egészben), a zöldségeket (felvágva nem túl kicsire), a hagymát (felkarikázva nem túl vékonyra) feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, 2-3 babérlevelet és sót teszünk b...
Elkészítési idő: 2 óraA második legfontosabb dolog a főzéshez használt alaplé. Ugyan a rizottó megfőne vízben is, de éppen a krémessége nagy részét és az intenzív ízét veszítené el. Ezért mindenképpen a...
Elkészítési idő:A tésztát összegyúrtam, majd egy órát kelesztettem, lisztezett deszkán kinyújtottam, majd köröket szaggattam és kihúzkodtam lángos formára, majd az egyik felére rákanalaztam a resz...
Elkészítési idő: