A kenyérszeleteket a szokásos módon belemártogatom a felvert tojásba. Előzőleg a tojást tejjel higítottam és sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesítettem.
A tojásba áztatott kenyérszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem. Végül egy kevés reszelt sajtot ( füstöltet, ami nagyon finom ízt adott neki ) szórtam rá és még pár percre visszatettem a sütőbe.
Nagyon finom, nem tocsog az olajban, de azért nem ugyanolyan mint a hagyományos.
1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. 2. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFŐTT HÚS Felhasználhatjuk tölteléknek, készíthetünk belőle pástétomot vagy különböző ízesítéssel friss, önálló ételt vagy főzelékre feltétet. Fontos, hogy erőteljesebben ízesítsük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst öntsd egy nagyobb befőttes üvegbe, kancsóba, vagy bármilyen zárható edénybe. Öntsd fel a forró vízzel, add hozzá a fahéjrudat, és letakarva hagyd állni egy éjszakán át (8 ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű