80 dkg jó erős piros színű paprika
20 dkg paradicsom
20 dkg só..
Paprika, paradicsom egy aprítóba szétvágva, vagy ledarálva... hozzá a só... mehet üvegekbe... nem semmi tartósító a só az tartósít... csak egy tanács kesztyűbe javasolt készíteni..
Hideg sütőbe rakjuk. Kis vizet rakunk alá, majd megszúrkáljuk. Légkeverésen 110 fokon 30 - 40 perc alatt megsütjük, majd 170 fokon megpirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és beletesszük a porcukrot. Amikor az élesztő felfut, hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját, a rumot, sót, a citrom reszelt héját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzővízhez A sonkát egy edénybe tesszük, felöntjük a ciderrel és annyi vízzel, ami pont ellepi. A főzővizet narancshéjjal, reszelt gyömbérrel és csillagánizzsal fűszerezzük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA batátát héjában megfőzzük, mikor kihűlt, a héját lehúzzuk, és pürésítjük. Összekeverjük a puha vajjal, az apróra vágott lilahagymával, sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. Kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű