menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos citromhabos paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Már sokszor készítettem piskótát mákliszttel, mert nagyon jó állagú és finom tészta lesz belőle. Igazi mák rajongó lévén gondoltam, most összepárosítom valami citromos savanykás ízzel, amit egy könnyed kókuszhabbal fogok megkoronázni. ;)

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojás
4 púpos ek mákliszt
4 ek xilit
1 ek víz
1 púpos kk szódabikarbóna
pár csepp almaecet vagy citromlé

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a xilittel és a vízzel. A liszthez adjuk a szódabikarbónát, amire pár csepp almaecetet teszünk és a sárgájához keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük és két részletben a sárgájához keverjük. Egy 23 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Citromkrémhez:
2 tojás
2 citrom leve
2 ek porrá őrölt xilit
1 ek tápióka liszt vagy nyílgyökérliszt
2 ek kókuszzsír

A kókuszzsír kivételével összekeverjük a hozzávalókat és vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítjük (forrjon a víz amikor fölé rakjuk a krém hozzávalóit és akkor gyorsan 5-7 perc alatt besűrűsödik).
Még melegen keverjük el benne a kókuszsírt és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kókuszos krém:
1 dl cocomas (nekem ennyi volt itthon, de lehet többet is használni)
1 ek porrá őrölt xilit
pár csepp citromlé vagy egy kevés reszelt citromhéj

A cocomast fél órával a felhasználás előtt mélyhűtőbe tesszük majd kivéve kemény habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót.

Összeállítás: A kihűlt tésztára kenjük a citromkrémet majd a kókuszkrémet és legalább fél órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Cukkini palacsinta
Cukkini palacsinta

1. lépés A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. 2. lépés A tojást keverjük el a natúr joghurttal, a fűszerekkel és az olajjal. 3. lépés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres-mascarponés jégkrémtekercs
Epres-mascarponés jégkrémtekercs

A mascarponét a felvert tejszínnel, a cukorral és a vaníliával kikeverjük. Az eper felét összeturmixoljuk, vagy alaposan szétnyomkodjuk, és belekeverjük, vághatunk bele darabokat...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Lilahagymalekvár
Lilahagymalekvár

Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

Mivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktats...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk