10 dkg szárított erdei gomba
1 kisebb fej hagyma
2-3 evőkanál olaj /olíva/
1 dl fehér vagy vörös bor
1dl húsleves alap lé
1 dl tejföl vagy tejszín
2 teáskanál liszt vagy keményítő
1 kávéskanál tárkony
1 csipetnyi kakukkfű
1 csipetnyi őrölt kömény
só, bors /ízlés szerint/
A szárított gombát a főzés előtt legalább 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd felhasználás előtt kiszedjük, és az ételbe tesszük. Az áztató lé is felhasználható, de az alját ne tegyük az ételbe, mert homok lehet benne.
A felaprított hagymát a zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és együtt tovább pároljuk, majd felöntjük a borral valamint a húslevessel, hozzáadjuk a fűszereket, és 15-20 percig főzzük.
Közben elkészítjük a habarást a liszttel és a tejföllel, majd a párolt gombára öntjük.
A mártást rizskörettel sültekhez, halakhoz használhatjuk fel.
Karfiolt-brokkolit sòs,borsos,vegetàs vízben felpuhàra föztem.Amíg föl elkészítettem a sajtszòszt.2dkg vajat forràsig piritottam,hozzàadtam 1 csapott ek lisztet,pirítottam,felöntöt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a csipet fahéjat. Egy másik tálban pedig a tojást és írót. Az almát szeleteld kb. 0,5 cm vastagságúra, a köze...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a tejet, egy kis sóval és borssal alaposan elkeverjük. Egy muffin formát, kivajazunk. Az egyik sütőrészbe párolt zöldborsót, a másikba apróra vágott paprikát, a harmadi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű