10 dkg szárított erdei gomba
1 kisebb fej hagyma
2-3 evőkanál olaj /olíva/
1 dl fehér vagy vörös bor
1dl húsleves alap lé
1 dl tejföl vagy tejszín
2 teáskanál liszt vagy keményítő
1 kávéskanál tárkony
1 csipetnyi kakukkfű
1 csipetnyi őrölt kömény
só, bors /ízlés szerint/
A szárított gombát a főzés előtt legalább 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd felhasználás előtt kiszedjük, és az ételbe tesszük. Az áztató lé is felhasználható, de az alját ne tegyük az ételbe, mert homok lehet benne.
A felaprított hagymát a zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és együtt tovább pároljuk, majd felöntjük a borral valamint a húslevessel, hozzáadjuk a fűszereket, és 15-20 percig főzzük.
Közben elkészítjük a habarást a liszttel és a tejföllel, majd a párolt gombára öntjük.
A mártást rizskörettel sültekhez, halakhoz használhatjuk fel.
1. A kiflik végét levágjuk, majd 3 felé vágjuk, s a belüket kiszedjük. 2. A hozzávalókat ledaráljuk, kevés kifli belsőt hozzáadunk. 3. Beletöltjük a tölteléket a kiflibe....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézNégy hőálló szuflétálka aljába egy-egy evőkanál tejszínt kanalazunk. Sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk egy-egy evőkanál lecsót, majd mindegyik tálkába egy tojást ütünk. A tetejére i...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: KönnyűA hozzávalókat állandó kavarás mellett hosszú ideig sűrűre főzni, kisebb üvegekbe tölteni, szárazon kidunsztolni.
Elkészítési idő: 2 óra (min) Nehézség: KözepesBelerakod kedvenceidet, amit otthon találsz, pl. zöldborsó, kecske sajt, pirított gombával, szalonnával, reszelt sajt, paradicsom és paprika, és majd a tojásos keveréket ráöntjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű