50 dkg liszt
3 dkg élesztő
25 dkg vaj
fél kg túró
2 tojássárgája
1 kispohár (175 g) tejföl
1 dkg só
fél dl tej
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a felfutott élesztőt, túrót, tojássárgákat, sót, tejfölt és összedolgozzuk. Elég lágy tészta lesz, belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is, majd letakarva kelesztjük 1 órát.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket. Lekenjük a tojásfehérjékkel és reszelt sajttal megszórjuk, de a sajt elhagyható. 15 perc pihentetés után mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
A fenyőmagot / szezámmagot szárazon kicsit megpirítjuk egy serpenyőben. A cukkinit meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát és az újhagymát vékonyan felszeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem,és golyókat formázok belőle. Zsemlemorzsában megforgatom,és forróolajban világosbarnára sütöm.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 230 fokra melegítjük. Sütőbe tehető, nagyobb lábasban, a vajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk a hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss fejes káposztát kb. 1 cm vastagra vágtam ( vajazott tepsibe raktam és a káposzta tetejére is vajdarabkákat tettem) Tettem rá a káposztára apróra vágott fokhagymát, sót, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű