50 dkg liszt
3 dkg élesztő
25 dkg vaj
fél kg túró
2 tojássárgája
1 kispohár (175 g) tejföl
1 dkg só
fél dl tej
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a felfutott élesztőt, túrót, tojássárgákat, sót, tejfölt és összedolgozzuk. Elég lágy tészta lesz, belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is, majd letakarva kelesztjük 1 órát.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket. Lekenjük a tojásfehérjékkel és reszelt sajttal megszórjuk, de a sajt elhagyható. 15 perc pihentetés után mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba tesszük, csipet só mehet bele majd az olaj és a tejföl, egy másik kistálba az élesztőt futtassuk fel langyos vízben, amelybe tegyünk szint...
Elkészítési idő:Egy kevés tejben felfuttatjuk a 15 g élesztőt egy tk. cukorral, majd mikor felfutott, 25 dkg Schär mix B-vel, egy kis sóval, 15 dkg joghurttal és 1 tojással egy tálba öntjük. Robot...
Elkészítési idő: ~ 1-1,5 óraA tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a mákot és a darát, addig főzzük, amíg jól megduzzad. Ha kihűlt hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat és a tojások felvert habját.
Elkészítési idő: