50 dkg liszt
3 dkg élesztő
25 dkg vaj
fél kg túró
2 tojássárgája
1 kispohár (175 g) tejföl
1 dkg só
fél dl tej
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk, közben a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Beletesszük a felfutott élesztőt, túrót, tojássárgákat, sót, tejfölt és összedolgozzuk. Elég lágy tészta lesz, belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is, majd letakarva kelesztjük 1 órát.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk őket. Lekenjük a tojásfehérjékkel és reszelt sajttal megszórjuk, de a sajt elhagyható. 15 perc pihentetés után mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe, ahol aranybarnára sütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadunk 1 tk sót, 5 dkg vajat, a tojást, a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát. Felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSzódabikarbónát összekevertem annyi vízzel, hogy kenhető pasztát kapjak, majd hozzákevertem ételfestéket. A különböző színű pasztákkal össze-vissza bekentem a tojásokat, majd muffi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű