Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

olajos hal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


filézett hal
babérlevél

egész bors
koriander
mustármag
olaj

Elkészítés:


A halat megtisztítjuk. Én kettévágom nem hagyom meg a patkót egyben mert akkor sok helyet foglal. Majd 1-2 napot lesózva állni hagyom a hűtőben. Utána lemosom és megszárítom egy kicsit de nem feltétlen szükséges, majd üvegbe teszem aminek az aljába már a borsot a koriandert és a mustármagot és a babért belerakta, Telerakom az üveget és felöntöm olajjal. Ez kicsit macerás mert a halat jól bele kell zsúfolni hisz a főzés alatt a víz elvesztése miatt összeesik. Egy kanálka nyelével szoktam igazgatni hogy levegő ne nagyon maradjon benne de ez megint nem túl lényeges.. Aztán megy a sütőbe ahol olyan 110-130 fokon tartom 3 órán keresztül.. Akkor sajna ki kell venni és le kell önteni róla az olajat mert az aljában víz keletkezik amit hagyhatnánk is benne de akkor homályos és kásás lesz az alja. A halat nem szedem ki egy villával megtartom és a levet leöntöm egy edénybe majd felöntöm friss olajjal csurig és megy vissza a sütőbe. A leöntött olajat kihűlés után bevágom a fagyóba így a víz megfagy és az olaj szabadon lefolyik róla. Újra felhasználható. 2 óra múlva megint kiveszem mert egy kis hab azért keletkezik és azt leszedem róla mert esztétikailag nem jó ha rajta van. Ekkorra már a hal összeesett és pótolom az olajat is. Megint csurig. Vissza a sütőbe. A 12. órában megemelem a hőfokot 220 fokra az esetleges baktériumok miatt ez max 10 perc aztán hagyom visszahűlni. Ilyenkor megy rá a tető amit jól lehúzok és még vagy egy órát főzöm. Aztán hagyom a sütőben lassan kihűlni és mehet a polcokra. Másnap fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa
Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa

Sajt kivételével az alapanyagokat egy tálba összekeverjük, majd 5 percet állni hagyjuk. Masszából evőkanál segítségével halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, reszelt sajt...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi zsír
Házi zsír

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás fehérje fasírt
Fokhagymás fehérje fasírt

Aprítógépben sűrű masszává turmixoltam a hozzávalókat, majd vizes kézzel 4 fasírt korongot formáltam belőle. Olajspray-vel befújtam és készre sütöttem 200 fokon. Sajnos elfelejtet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tojásos gombasaláta fincsi tejfölös, majonézes öntet
Tojásos gombasaláta fincsi tejfölös, majonézes öntet

A lecsöpögtetett gombát felszeleteljük és egy tálba tesszük. Közben a tojásokat megfőzzük és apróra szeleteljük, hozzákeverjük. A tejfölt, a mustárt és a majonézt összekeverjük, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk