Családireceptkönyv.hu

Kecskesajtos-fehérboros quiche


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(1 db 12-szeletes vagy 6 db a képen látható méretből)

a sós omlós tésztához:

150 g hideg vaj

300 g liszt

1/2 tk só

1 és 1/2 tk ecet

85 ml jéghideg víz
a töltelékhez:

150 ml tejszín

150 g puha, morzsolható kecskesajt

40 ml száraz fehérbor

2 db tojás

1 kk kakukkfű

só, bors

rukkola a tálaláshoz

Elkészítés:


1. A vajat felkockázom, és elmorzsolom a liszttel és a sóval. Beleöntöm az ecetes vizet, és a lehető legkevesebb mozdulattal összegyúrom. Koronggá lapítom, és minimum 4 órára, de akár egy napra hűtőbe teszem.

2. 20 perccel azelőtt, hogy használnám, előveszem a tésztát. Ha már formázható állagú, kb. 4 mm vékonyra nyújtom, és kibélelem vele a formá(i)mat, amit előzőleg vékonyan kivajaztam. A formákat a hűtőbe teszem.

3. Közben elkészítem a tölteléket. A tejszínt felforralom, belekeverem a sajtot, hogy felolvadjon, és beleöntöm a fehérbort is.

4. A tojásokat nagyon habosra keverem, és beleforgatom a tejszínes keveréket, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel. Hagyom langyosra hűlni.

5. 180 fokos (légkeverésesben 160) sütőben 10 percig vakon sütöm a tésztát, aztán kiveszem a sütőpapírt és a nehezéket belőle, beleöntöm a tölteléket, és még fél órát sütöm.

6. Ha már kihűlt, kiveszem a formából, és friss salátával, rukkolával tálalom.

Kecskesajtos-fehérboros quiche

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos puffancs
Sajtos puffancs

A maradék krumplipürét először kikeverem a liszttel, sütőporral. Az egész tojást enyhén felverem. Ezt is jól beledolgozom a krumplis masszába. Végül a lereszelt sajt is belekerül....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Egészben sült libamáj
Egészben sült libamáj

A zsírt felolvasztjuk egy alkalmatos edényben, és nem teszünk bele sót. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már meleg, de még nem forr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fel­hő­fa­gyi diétás
Fel­hő­fa­gyi diétás

1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával. 2. Morzsold szét a jeges málnát. 3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Rántott hagymakarika
Rántott hagymakarika

A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keverd t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk